“Όλι Ρεν, παραιτήσου για εγκλήματα κατά της Ελλάδας”

“Ο Όλι Ρεν θα έπρεπε να παραιτηθεί για εγκλήματα κατά της Ελλάδας και της οικονομίας”. Αυτός είναι ο τίτλος ενός άρθρου που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, που φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου Άμπροουζ Έβανς-Πρίτσαρντ.

“Κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά λάθη που έγιναν από την τρόικα στην Ελλάδα, όπου η ανεργία των νέων μόλις έφτασε το 58,3%. Κανείς δεν έχει παραιτηθεί, ούτε έχει χάσει έστω για μια μέρα το μισθό του, ούτε αντιμετώπισε σκληρή κριτική από ένα εκλεγμένο σώμα, πέρα από την ξεψυχισμένη ομολογία που μόλις εξέδωσε το ΔΝΤ. Ακόμα χειρότερα, τα βασικά λάθη που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα δεν έχουν διορθωθεί πλήρως”, σχολιάζει ο Έβανς-Πρίτσαρντ.

Γιατί όμως βάζει στο στόχαστρό του ειδικά τον Ευρωπαίο επίτροπο; Γιατί ο Όλι Ρεν, σημειώνει, είναι ουσιαστικά ο καθ' ύλην αρμόδιος, αφού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η τρόικα είναι το δικό του “παιδί” και μετά από τα τόσα λάθη που έγιναν, αν ήταν ο υπουργός Οικονομικών κάποιας δημοκρατικής χώρας θα είχε σίγουρα εξαναγκαστεί σε παραίτηση.

Αναφερόμενος στις λανθασμένες προβλέψεις της τρόικας για την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα, σχολιάζει: “Όπως οι Σπαρτιάτες, οι Θηβαίοι και οι Θεσπιείς στις Θερμοπύλες, οι Έλληνες θυσιάστηκαν για να αγοράσει χρόνο η συμμαχία. Αντί για χειροκρότημα, συκοφαντήθηκαν για τις ηρωικές τους προσπάθειες από απληροφόρητους και εγωπαθείς Ολλανδούς, Φινλανδούς, Αυστριακούς και Γερμανούς πολιτικούς. Ένα βρώμικο παιχνίδι”.