ΔΗΜΑΡ: Η δημοκρατία να αμυνθεί απέναντι σε όσους την αμφισβητούν

Απολύτως αναγκαία καθίσταται η ψήφιση της πρότασης νόμου που έχουν καταθέσει η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση ρατσιστικών ενεργειών και δηλώσεων, μετά τη χθεσινή παραδοχή του Ηλία Κασιδιάρη ότι είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος,  τονίζει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά.

“Σε άλλες χώρες θα έθετε ζήτημα άμεσων κυρώσεων. Στη Ελλάδα δεν υπάρχει το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, οι συνεχείς φασιστικές προκλήσεις δεν αντιμετωπίζονται μόνο με ιδεολογικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις. “Η δημοκρατία χρειάζεται να αμυνθεί με όλα τα νόμιμα και συνταγματικά μέσα απέναντι σε όσους την αμφισβητούν και την υπονομεύουν. Απέναντι σε όσους αμφισβητούν τα κρεματόρια, τους θαλάμους αερίων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις μαζικές εκτελέσεις”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε άλλη ανακοίνωση της παράταξης σχετικά με την ελληνική οικονομία επισημαίνονται τα εξής:

"Η παραδοχή του ΔΝΤ για λάθη στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής θέτει υπό αμφισβήτηση την 'αυθεντία' των επιλογών που με την πειθώ του δανειστή έχουν καταγραφεί στα μνημόνια, ενισχύει το ελληνικό αίτημα ουσιαστικών αλλαγών και απάλειψης δυσβάστακτων όρων σε μελλοντική επικαιροποίηση και νομιμοποιεί ισχυρά την διαγραφή μέρους του χρέους στις αρχές του προσεχούς έτους".