“Ανατριχιαστική η αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος”

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ανατριχιαστική και απροκάλυπτη την αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος από τη Χρυσή Αυγή μέσα στην ίδια τη Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους το κόμμα θεωρεί ότι αυτή η επιλογή της Χρυσής Αυγής δείχνει ότι οι ωμά ναζιστικές πεποιθήσεις του ηγετικού πυρήνα της βρίσκονται σε απόσταση από την αντισυστημική και αντιθεσμική ροπή των δημοκοπικών οπαδών της Χ.Α.

Όπως τονίζουν: "Έχει συνεπώς μεγάλη σημασία ο νομοθετικός στιγματισμός της ΧΑ, δηλαδή της ηγεσίας της, ως ακραίου ναζιστικού μορφώματος, του πιο ακραίου που εκπροσωπείται  σε κοινοβούλιο ευρωπαϊκής χώρας. Από την άποψη αυτή το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι επιβεβαιώνεται η επιλογή του σε σχέση με την αντιρατσιστική νομοθεσία. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι κατά τη συζήτηση της κοινής πρότασης νόμου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που προηγείται σύμφωνα με την κοινοβουλευτική διαδικασία, είναι τώρα και εφικτό και αναγκαίο, μέσα από τη μεταβολή της στάσης, τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, να διαμορφωθεί μία ευρύτατα αποδεκτή βάση".

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι: "Η χθεσινή προκλητική θέση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για την άρνηση του Ολοκαυτώματος, σε άλλες χώρες θα έθετε ζήτημα άμεσων κυρώσεων. Στη Ελλάδα δεν υπάρχει το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο. Ακριβώς και για αυτό το λόγο γίνεται απολύτως αναγκαία η ψήφιση της πρότασης νόμου που έχουμε καταθέσει για την αντιμετώπιση ρατσιστικών ενεργειών και δηλώσεων.

Οι συνεχείς φασιστικές προκλήσεις δεν αντιμετωπίζονται μόνο με ιδεολογικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Η Δημοκρατία χρειάζεται να αμυνθεί με όλα τα νόμιμα και συνταγματικά μέσα απέναντι σε όσους την αμφισβητούν και την υπονομεύουν. Απέναντι σε όσους αμφισβητούν τα κρεματόρια, τους θαλάμους αερίων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις μαζικές εκτελέσεις".