Αυτό το λαχείο, ποιος θα το πιάσει;

Εννέα ευρωπαϊκά κράτη προτείνουν αύριο, Παρασκευή, το απόγευμα σε τουλάχιστον 40 εκατομμύρια παίκτες ένα "εξαιρετικό Σούπερ Τζακπότ", ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, το δεύτερο του 2013. Τα κράτη αυτά είναι: η Ισπανία, η Βρετανία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Αυστρία κι η Ελβετία.

Η πρώτη "σούπερ γκανιότα" των 100 εκατομμυρίων ευρώ την Παρασκευή 22α Μαρτίου δεν είχε νικητές.Έγινε επαναληπτική κλήρωση, επίσης χωρίς κανέναν νικητή, και τελικά την Παρασκευή 29η Μαρτίου ένας Γάλλος παίκτης—τα στοιχεία του δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα—εισέπραξε το όχι ευκαταφρόνητο ποσόν των 132.486.744 ευρώ μείον το φόρο που αναλογεί.

Σε κάθε κλήρωση του τυχερού παιχνιδιού Euro Millions, τις Τρίτες και τις Παρασκευές, συμμετέχουν τουλάχιστον είκοσι εκατομμύρια άνθρωποι.

'Ομως, οι γκανιότες των 100 εκατομμυρίων ευρώ, ή και περισσότερων—έως και 190 εκατομμυρίων ευρώ—προσελκύουν τους διπλάσιους παίκτες.

Η πιθανότητα που έχει κάθε παίκτης να κερδίσει έχει υπολογιστεί σε μια προς 116.531.000.

Για να κερδίσει κάποιος το μέγιστο ποσό, στο λαχνό πρέπει να αναγράφονται και οι επτά αριθμοί που προκύπτουν με κλήρωση.

Το τυχερό παιχνίδι Euro Millions δημιουργήθηκε το 2004 και, έως σήμερα, έχουν κερδίσει μεγάλα ποσά 312 άνθρωποι.