Λιγκουίνι με κοτόπουλο, μανιτάρια πλευρώτους και τυρί Φιλαδέλφεια

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ 

100-120 gr Λιγκουίνι

1 Στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους  80-100 gr

Φρέσκο κρεμμύδιψιλοκομμένο

Σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο

1-2 Μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες

150-200 ml Ζωμό λαχανικών ή νερό

1 ½ τοματίνι κομμένο

50 γρ Τυρί Φιλαδέλφεια

Ελαιόλαδο

40 μλ Λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα κομμάτια κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τοματίνια, σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το λιγκουίνι.  

Αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί για 4-5 λεπτά ακόμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη) και αλατοπιπερώνουμε.

 Βγάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι και προσθέτουμε το Φιλαδέλφεια και το μαϊντανό. 

Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το τυρί και να χυλώσει η σάλτσα και σερβίρουμε.