Δικαιώθηκε για τα “ερωτικά τρίγωνα” η σύντροφος του Ολάντ

Η Βαλερί Τριερβελέρ, η σύντροφος του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, δικαιώθηκε σήμερα από τη γαλλική δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλλει κατά των δύο δημοσιογράφων και συγγραφέων του βιβλίου “La Frondeuse”, των Κριστόφ Ζακουμπουζίν και Αλίξ Μπουιλαγκέ και του εκδότη τους Ιβ Ντερέ, για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής.

Η βιογραφία εξιστορεί- εκτός των άλλων - τα πρώτα βήματα της δημοσιογράφου στο πλευρό του συντρόφου της, ο οποίος έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναμιγνύοντας ανώνυμες εξομολογήσεις για το αισθηματικό της παρελθόν.  

Το βιβλίο παρουσίαζε την τωρινή πρώτη κυρία της Γαλλίας να εμπλέκεται σε ερωτικά τρίγωνα , στις αρχές του 2000, καθώς είχε παράλληλη σχέση τόσο με τον Φρανσουά Ολάντ όσο και με έναν πρωην υπουργό του Σαρκοζί, ενώ μάλιστα ήταν ακόμα παντρεμένη με τον δεύτερο σύζυγό της.

 Δικαστήριο των Παρισίων διέταξε αποζημίωση 10.000 ευρώ στην Τριερβελέρ, ποσό που η ίδια δήλωσε ότι θα το διαθέσει σε φιλανθρωπίες.

Το βιβλίο εντάσσεται σε μία μεγάλη σειρά εκδόσεων που έχουν εμφανιστεί  τον τελευταίο χρόνο και επικεντρώνονται στην πολύπλοκη ιστορία της σχέσης του Γάλλου προέδρου με την σύντροφό του.