Ηλεκτρικό λεωφορείο “φορτίζει” σε μόλις 15 δευτερόλεπτα

 

Ένα νέο υπερσύγχρονο ηλεκτρικό λεωφορείο, το οποίο "φορτίζεται" μέσα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα, παρουσίασε  ελβετική εταιρεία, το οποίο υπόσχεται την βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις μεγαλουπόλεις, χάρη στην εναλλακτική μορφή ενέργεια με την οποία κινείται. 

Το λεωφορείο μπορεί να μεταφέρει 135 επιβάτες και οι μπαταρίες του  τροφοδοτούνται με 400kW σε κάθε στάση, την ώρα της επιβίβασης και της αποβίβασης.

Για την ολική φόρτιση- η οποία πραγματοποιείται όταν το όχημα φτάσει στο τέρμα του και πριν ξεκινήσει το νέο του δρομολόγι- , απαιτούνται τρία με τέσσερα λεπτά.

Η μερική φόρτιση γίνεται με τη χρήση ενός βραχίονα, ο οποίος κινείται με λέιζερ ενώ, η όλη διαδικασία δεν απαιτεί καλώδια.

Όπως τονίζει η κατασκευάστρια εταιρεία, "χρησιμοποιείται ένα νέο σύστημα ηλεκτρικής ώθησης, μέσω του οποίου η ενέργεια που παράγεται από το σύστημα πέδησης αποθηκεύεται στις μπαταρίες του οχήματος". 

Ο επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας της εταιρίας, Κλάους Ρίτοφτ τονίζει: "Το σημαντικό για εμάς στο εγχείρημα με το ηλεκτρικό λεωφορείο είναι η εξέλιξη στη μετατροπή της ενέργειας και το επόμενο βήμα στους ηλεκτρικούς κινητήρες, που αποτελούν τις βασικές τεχνολογίες μας".