Σόιμπλε: Είναι σε καλό δρόμο η Ελλάδα

Μεγάλη πρόοδο πιστοποιεί στις χώρες της κρίσης και στις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συγκέντρωση του κόμματός του χθες το βράδυ στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι Πορτογαλία και Ιρλανδία είναι έτοιμες να αποκτήσουν το 2014 και πάλι πρόσβαση στις αγορές ενώ η Ισπανία, όπως είπε, έχει γίνει πλέον πολύ πιο ανταγωνιστική.

Σύμφωνα με τη Deutche Welle, αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Γερμανός υπ. Οικονομικών εκτίμησε ότι μέσα από τις δρομολογηθείσες μεταρρυθμίσεις η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει πιο ανταγωνιστική.

"Λειτουργεί καλά", είπε χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε σχολιάζοντας την πορεία που έχουν χαράξει η γερμανική κυβέρνηση και ΕΕ, δίνοντας στις χώρες της κρίσης βοήθεια για αυτοβοήθεια, όπως είπε, συνοδεύοντας δηλαδή τη βοήθεια αυτή με την εκπλήρωση όρων.

Παράλληλα τόσο ο υπ. Οικονομικών όσο και η υπουργός Εργασίας φον ντερ Λάιεν υπεραμύνθηκαν των προσπαθειών της γερμανικής κυβέρνησης στη μάχη κατά της ιδιαίτερα υψηλής σε ορισμένες χώρες της κρίσης νεανικής ανεργίας. Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι παρά την ανάκαμψη που διαπιστώνεται στις χώρες αυτές, θα πρέπει να επισπευσθεί η λήψη μέτρων κατά της ανεργίας των νέων, καθώς "η νέα γενιά δεν μπορεί να περιμένει πέντε χρόνια", όπως χαρακτηριστικά είπε.