Από τις εμπόλεμες ζώνες πιο επικίνδυνη είναι… το κόκκινο λεωφορειάκι

Έχουν γυρίσει σχεδόν όλα τα πολεμικά μέτωπα του πλανήτη. Όμως περισσότερο από οπουδήποτε κινδύνευσαν στο κόκκινο τουριστικό λεωφορειάκι της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το Βρετανό απεσταλμένο του ΟΗΕ αλλά και την αστυνομία, κρίθηκε άκρως επικίνδυνο 15 πρέσβεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να κάνουν τουριστικό τουρνέ με το διώροφο, κόκκινο, ανοικτό λεωφορείο που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τον τουρισμό της πόλης.

Η βρετανική αποστολή του ΟΗΕ χρησιμοποίησε το κόκκινο λεωφορείο –που αποτελεί σήμα κατατεθέν στους δρόμους του Λονδίνου- για να δημοσιοποιήσει το γεγονός ότι η Βρετανία θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον μήνα Ιούνιο, καθώς και να προωθήσει τον τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Η αρχική ιδέα ήταν το λεωφορείο να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο από την οικία μου, στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με επιβαίνοντες τους 15 πρέσβεις. Ωστόσο η αστυνομία της Νέας Υόρκης θεώρησε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε κίνδυνο στη δημόσια ασφάλεια", είπε στους δημοσιογράφους ο Βρετανός πρέσβη του ΟΗΕ, Μαρκ Λάιλ Γκραντ.

Ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, Πολ Μπράουνι, δήλωσε ότι η υπηρεσία πληροφοριών είχε συστήσει ότι "η συγκέντρωση σε ένα όχημα πολλών υψηλών στελεχών θα καθιστούσε το λεωφορείο ευάλωτο σε επιθέσεις".

Ορισμένοι από τους πρέσβεις αποφάσισαν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους με το λεωφορείο στους μποτιλιαρισμένους δρόμους της Νέας Υόρκης, είπε ο Γκραντ.