Ανετράπη άρμα στρατιωτικής φάλαγγας στον Ωρωπό – Νεκρός ο οδηγός

Ανατράπηκε το πρωί της Τετάρτης, λίγο πριν τις 06:00, τεθωρακισμένο άρμα Μ113, αμερικανικής προελεύσεως, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης άσκησης "Καταιγίδα" του στρατού ξηράς. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο δηγός του άρματος,  τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και να έχασε τη ζωή του εξαιτίας του περιστατικού.

Το ατύχημα σημειώθηκε στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, πλησίον της στροφής για Ωρωπό, στο σημείο όπου προσέρχονταν τα άρματα, στην τοποθεσία Συκάμινο. Το ερπυστριοφόρο όχημα Μ113 εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα.

Το άρμα βρισκόταν εντός στρατιωτικής φάλαγγας εν μέσω της άσκησης. Για το δυστύχημα διενεργείται προανάκριση από την Τροχαία. Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι ο νεκρός ήταν φαντάρος του στρατού ξηράς.

Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναφέρει:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 05 Ιουνίου 2013, στις 05:50 περίπου, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ.

Το ερπυστριοφόρο όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

Δείτε το σημείο όπου το άρμα έπεσε στη χαράδρα