Καρτέλ προμηθειών στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης

Στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκαν αναφορές της διοίκησης του νοσοκομείου "ΑΧΕΠΑ" σχετικά με "καρτέλ" που έχει στηθεί από εταιρείες που προμηθεύουν ιατρικά υλικά για νεφροπαθείς.  Σύμφωνα με την αναφορά που υποβλήθηκε και προς την αρμόδια επιτροπή αναταγωνισμού οι εταιρείες που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς προσφέρουν όλες τα φίλτρα αιμοκάθαρσης στην ίδια ακριβώς τιμή! Μάλιστα σύμφωνα με τις αναφορές που βρίσκονται ήδη στα χέρια των εισαγγελικών αρχών οι ίδιες εταιρείες σε άλλες χώρες διαθέτουν τα ίδια υλικά με τις ίδιες προδιαγραφές σε αρκετά χαμηλότερες τιμές, όπως αναφέρει το seleo.gr.
 
Από τον περασμένο Δεκέμβριο το συγκεκριμένο θέμα είχε αναδειχθεί και από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας με ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν σε εταιρείες που προσέφεραν τα ίδια υλικά σε "υψηλότερες από τις τιμές που οι ίδιες προσέφεραν σε διαγωνιστικές διαδικασίες του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας".
Από την πλευρά του οι νεφροπαθείς σε διαμαρτυρία τους που έγινε στις 22 Φεβουαρίου έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κατήγγειλαν ότι τα φίλτρα που προμηθεύονται πλέον οι μονάδες αιμοκάθαρσης δεν έχουν καμία προδιαγραφή, με συνέπεια να κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή!