Στη διαμάχη Καμμένου-Παπανδρέου πληρώνουν… και οι δύο

“Σολομώντεια” λύση επέλεξε το δικαστήριο στην αντιδικία του Αντρίκου Παπανδρέου με τον Πάνο Καμμένο, απορρίπτοντας τη μία αγωγή του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού και κάνοντας εν μέρει δεκτή τη δεύτερη.

Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, ο Αντρίκος Παπανδρέου καλείται να καταβάλει 20.000 ευρώ δικαστικά έξοδα στον Πάνο Καμμένο, ενώ ο τελευταίος θα πρέπει να καταβάλει στον ενάγοντα το ποσόν των 30.000 ευρώ, και παράλληλα του απαγορεύεται να διατυπώνει εξυβριστικές ή απειλητικές εκφράσεις, αφού κάθε φορά που τυχόν αυτό συμβεί, θα πρέπει να πληρώνει 500 ευρώ.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Συνεκδικάζοντας αντιμωλία των διαδίκων τις από 31-5-2011 και 19-11-2012 αγωγές.

Απορρίπτει την από 31-5-2011 αγωγή.

Επιβάλλει σε βάρος του ενάγοντος τα δικαστικά έξοδα του εναγόμενου, συνολικού ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.

Δέχεται εν μέρει την από 19-11-2012 αγωγή.

Υποχρεώνει τον εναγόμενο να καταβάλει στον ενάγοντα το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την επομένη της επίδοσης της αγωγής.

Απαγορεύει στον εναγόμενο να προσβάλει εφεξής τον ενάγοντα διατυπώνοντας για εκείνον, με δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου, εξυβριστικές ή απειλητικές εκφράσεις, ομοίου ή ανάλογου περιεχομένου με εκείνες που κρίθηκαν με την παρούσα απόφαση ως προσβλητικές της προσωπικότητάς του, με αναφορά ή αφορμή τα γεγονότα που απετέλεσαν αντικείμενο της παρούσας δίκης.

Απειλεί εναντίον του για την περίπτωση παράβασης της συγκεκριμένης απαγόρευσης και για κάθε φορά που τυχόν συμβεί χρηματική ποινή ποσού πεντακοσίων (500) ευρώ.

Επιβάλλει σε βάρος του εναγομένου μέρος των δικαστικών εξόδων του ενάγοντος, ποσού χιλίων εκατό (1.100) ευρώ”.

Ο Πάνος Καμμένος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τη δικαστική αποφαση, δήλωσε δικαιωμένος γιατί, όπως είπε, ξεκίνησε την έρευνα πριν από λίγα χρόνια "με εντολή του σημερινού πρωθυπουργού" τον οποίο κατηγόρησε ότι "σήμερα ανέκρουσε πρύμναν".

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δικαιοσύνη "δέχεται τους ισχυρισμούς ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου λειτούργησε ως brooker των τοκογλύφων", ενώ η απόφαση ανοίγει το δρόμο για ποινική διερεύνηση της υπόθεσης "που πρέπει να οδηγήσει στην καταδίκη εκείνων που 'έστησαν' ως κοινοί μαφιόζοι την πατρίδα μας".

Αποκάλυψε μάλιστα ότι θα καταθέσει στη Βουλή την απόφαση, ώστε να είναι στα χέρια όλων των βουλευτών, προκειμένου να ξεκινήσει μια προανακριτική επιτροπή που θα βρει "ποιοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο" και κατέληξε λέγοντας πως "θα τους κυνηγήσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για την εμπλοκή τους στην παράδοση της χώρας στον μηχανισμό στήριξης".

"Κατέπεσαν οι σε βάρος μου και της οικογένειάς μου συκοφαντίες για CDS, κερδοσκοπικά παιχνίδια και άλλα μυθεύματα του κυρίου Καμμένου", δήλωσε από την πλευρά του ο Αντρίκος Παπανδρέου, ενώ σύμφωνα με κύκλους του κ. Παπανδρέου "η ουσία της αγωγής του Αντρέα Παπανδρέου κατά του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, έγινε δεκτή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ο τελευταίος καταδικάστηκε για εξύβριση και απαξιωτικές δηλώσεις εναντίον του πρώτου, για δηλώσεις που 'δεν προσιδιάζουν με εκείνον τον λόγο που οφείλουν να εκφέρουν οι πολιτικοί σε μία ευνομούμενη πολιτεία' όπου 'με κανένα τρόπο δεν μπορεί να είναι ανεκτό να θίγεται ο πυρήνας της αξιοπρέπειας του οποιουδήποτε'".