Δεν σκοτώθηκε από σφαίρα ο 22χρονος Τούρκος διαδηλωτής

Η πρώτη έκθεση από την νεκροψία που έγινε στον νεαρό διαδηλωτή που σκοτώθηκε χθες το βράδυ στην Χατάι, δεν επιβεβαιώνει ότι αυτός σκοτώθηκε από σφαίρα, όπως είχε ανακοινωθεί από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας.

"Η νεκροψία δεν έδειξε κανένα σημείο εισόδου ή εξόδου μιας σφαίρας πυροβόλου όπλου, ούτε κάποιο τραύμα στους εγκεφαλικούς ιστούς που να δείχνει την τροχιά μιας σφαίρας",σύμφωνα με τις αρχές.

Οι ιατροδικαστές ωστόσο διαπίστωσαν κάταγμα στην κρανιακή κοιλότητα 3 επί 2,5 εκατοστών, χωρίς ωστόσο να μπορούν προς το παρόν να αποφανθούν για τα αίτια του θανάτου του νεαρού διαδηλωτή.  

Το σημείο στην Αντιόχεια, όπου ο νεαρός έπεσε αιμόφυρτος, έχει γίνει άτυπο μνημείο από τους υπόλοιπους διαδηλωτές

Εχθές, το γραφείο του κυβερνήτη της Χατάι ανέφερε ότι ο Αμπντουλάχ Κομέρτ, ηλικίας 22 ετών και μέλος της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), εξέπνευσε στο νοσοκομείο, αφού τραυματίστηκε σοβαρά "από πυροβολισμούς που ερρίφθησαν από ένα άγνωστο πρόσωπο". 

Επίσης, αντικυβερνητικοί ακτιβιστές δήλωσαν  ότι ο νεαρός άνδρας τραυματίστηκε στο κεφάλι από πυροβολισμό της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες διαδηλωτές συνέρευσαν και απόψε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, στην πέμπτη συνεχόμενη ημέρα των παλλαϊκών διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης.

Κλίμα λαικής εξέγερσης στην πλατεία Ταξίμ

Οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τη συγγνώμη που εξέφρασε το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

Στην Άγκυρα το κλίμα είνια πιο τεταμένο, με συμπλοκές και επεισόδια γύρω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος και κυβερνητικά κτίρια.  

Σε κλοιό διαδηλωτών η Άγκυρα

 

 

Νωρίτερα σήμερα, ο Αρίντς ζήτησε συγνώμη για την υπέρμετρη χρήση αστυνομικής βίας , αλλά μόνο από τους ακτιβιστές που αντιτίθενται στην κατεδάφιση του πάρκου Γκεζίμ και όχι στους υπόλοιπους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους, χαρακτηρίζοντας τους "τρομοκρατικά στοιχεία"