Μισό εκατ. ευρώ το χρόνο για κρατικές λιμουζίνες

Σε καιρό οικονομικής κρίσης, με χιλιάδες ανέργους και απόρους, το κράτος σπαταλά εξωφρενικά ποσά για την αγορά αυτοκινήτων σε μια μεγάλη λίστα κρατικών και άλλων αξιωματούχων, συν την καταβολή μισθών σε οδηγούς, αγορά καυσίμων και συντήρηση των οχημάτων.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο τα έξοδα του κράτους για συντήρηση και χρήση των 51 υπηρεσιακών λιμουζίνων.

Ο μακρύς κατάλογος περιλαμβάνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη σύζυγό του, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους 11 Υπουργούς, τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, τους Επιτρόπους, το Γενικό Εισαγγελέα, τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας και της Βουλής, το Γενικό Ελεγκτή, τον Πρόεδρο της ΕΠΑ, τους Γενικούς Διευθυντές, τον Γενικό Λογιστή, τον Αρχιπρωτοκολλητή, τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, τον Γραμματέα του Υπουργικού, τους βουλευτές, τους Γενικούς Διευθυντές των ημικρατικών οργανισμών, τους Δημάρχους, τους δημοτικούς γραμματείς και άλλους.

Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών, μαζί με το θέμα της λιμουζίνας, που δικαιούται να πάρει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, αλλά δεν ελήφθη απόφαση και το κονδύλι των 43.000 ευρώ παρέμεινε δεσμευμένο.

Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα συμφώνησαν ότι πρέπει να τεθεί τέρμα στη δωρεάν παραχώρηση υπηρεσιακών αυτοκινήτων σε αξιωματούχους του κράτους.

Προσχέδιο πρότασης, που κατέθεσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, περιορίζει τη δωρεάν παραχώρηση αυτοκινήτου, καθώς και την ιπποδύναμή του, μόνο σε πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας και της Βουλής.