Όλος ο διάλογος Μουρίνιο – Αμπράμοβιτς για την επιστροφή του

Ήταν εύκολη απόδοση για μένα να επιστρέψω στην Τσέλσι, δήλωσε ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επιστρέφει εκεί όπου αγαπήθηκε περισσότερο και αμφισβητήθηκε λιγότερο. Τόσο ο ίδιος, όσο και το αμφιλεγόμενο στυλ του.

Όσο μπλαζέ κι αν είναι, πάντως, μετά τη συμφωνία του με τον μεγαλομέτοχο Ρομάν Αμπράμοβιτς, με δυσκολία προσπαθούσε να διώξει το χαμόγελο από τα χείλη του.

Άλλωστε, όπως περιγράφει ο ίδιος τα πράγματα, το ραντεβού του με τον Ρώσο μεγιστάνα είχε χαρακτηριστικά ποδοσφαιροεπαγγελματικού φλερτ. "Με θέλετε πίσω; Ρώτησα το αφεντικό", αφηγείται ο ίδιος ο Μουρίνιο για να πάρει την απάντηση: "εσύ θέλεις να έρθεις πίσω;", σύμφωνα με τη δική του μαρτυρία.

Αυτό ήταν. Ο Ζοζέ είναι και πάλι μπλε! Θα αναλάβει την επιστροφή της Τσέλσι στην κορυφή, την πρώτη χρονιά που ο άσπονδος αντίπαλός του, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δε θα κάθεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έξι χρόνια μετά, ο Μουρίνιο καλείται να ξαναχτίσει την Τσέλσι από το μηδέν και ο ίδιος δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή του συλλόγου ότι έχει λάβει τη δέσμευση του Αμπράμοβιτς ότι "θα ενισχύσει δραστικά την ομάδα", αμέσως αφότου οι δύο άνδρες συμφώνησαν στη νέα συνεργασία.