Σεισμός 4,4 Ρίχτερ αναστάτωσε την Αττική

Ταρακουνήθηκε η πρωτεύουσα από σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 04:56 της Τρίτης.

Το επίκεντρο του σεισμού είχε απόσταση 22 χιλιομέτρων ανατολικά της Αθήνας και σημειώθηκε κοντά στο Πικέρμι Αττικής, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 4 χιλιόμετρα ανατολικά του Πικερμίου, ενώ είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων. Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός και δήλωσε ότι η περιοχή των Σπάτων και της Αρτέμιδας δίνει αρκετά συχνά σεισμούς, αλλά μικρού μεγέθους μέχρι 4,5 έως 5 Ρίχτερ, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλα ρήγματα.

"Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διότι η περιοχή δεν έχει κάποιο βεβαρημένο παρελθόν για μεγάλους σεισμούς. Το ρήγμα είναι μικρό", δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Μακρόπουλος, στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Άλλοι σεισμολόγοι μιλούν για μεμονωμένο γεγονός. Παρακολουθούν την εξέλιξη και δεν αποκλείουν την επανάληψη αντίστοιχης σεισμικής δόνησης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.