Ακόμα αναζητούν τους συνταξιούχους με λάθος ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ

Για ακόμη μια ημέρα συνεχίζεται η ταλαιπωρία των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Ουρές σχηματίζονται έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ από όσους δεν έλαβαν σύνταξη λόγω λάθους σε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος στην τηλεόρααση του MEGA το πρωί της Δευτέρας, ήδη την Παρασκευή εξυπηρετήθηκαν 12.500 συνταξιούχοι.

Σε παρόντα χρόνο, παρέχει τις διαβεβαιώσεις ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση ακόμα και πριν την Τρίτη 4 Ιουνίου και ότι θα τακτοποιηθεί το σύνολο των συνταξιούχων, που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

"Αν δεν ολοκληρωθεί η απογραφή μέχρι 6 Ιουνίου, η ταλαιπωρία θα παραταθεί για ένα μήνα", δήλωσε ο πρόεδρος εργαζομένων του ΙΚΑ, Γ. Κυριακόπουλος, τονίζοντας ότι η απογραφή δεν θα έπρεπε να είχε γίνει από τράπεζες, αλλά από το ίδιο το ΙΚΑ.

Τα περιφερειακά και τοπικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ παραμένουν ανοιχτά ώς τις 5 το απόγευμα, προκειμένου οι συνταξιούχοι με προβλήματα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να δηλώσουν τα στοιχεία και να πληρωθούν τη σύνταξη μηνός Ιουνίου.

Πρόκειται για τα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Τούμπα (Θεσσαλονίκης) και το Ηράκλειο (Κρήτης), καθώς και τα τοπικά (υποκαταστήματα) σε Αλεξάνδρας, Ν. Ιωνίας, Καλλιθέας, Αγ. Παρασκευής, Γλυφάδας, Πατησίων, Αγ. Αναργύρων και Χαλανδρίου.

Όσοι δηλώσουν τα στοιχεία τους έως την 6η Ιουνίου 2013, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Εάν δηλώσουν τα στοιχεία τους μετά την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και πάλι από το υποκατάστημα, μετά την πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιουλίου στα πιστωτικά ιδρύματα.