Το hot opening της Βενετίας

Εξερευνήστε την εντυπωσιακή πόλη των δόγηδων, την πανέμορφη Βενετία, επιλέγοντας για τη διαμονή σας το νέο ξενοδοχείο της αλυσίδας Aman, το Aman Canal Grande, που άνοιξε τις πύλες του την 1η Ιουνίου.

Στην ιστορική περιοχή του San Polo, το palazzo που φιλοξενεί το νέο resort αποτελείται συνολικά από δύο κτίρια, πέντε ορόφων, το ένα εκ των οποίων χτίστηκε τον 16ο αιώνα, από τον αρχιτέκτονα Gian Giacomo de Grey.

Γνωστό ως Palazzo Papadopoli, το κτίριο διακοσμήθηκε εσωτερικά από τον Michelangelo Guggenheim, έναν κορυφαίο εκφραστή του νέο – αναγεννησιακού και ροκοκό στυλ. Ανακαίνιστηκε πλήρως και μετατράπηκε σε ένα από τα σημαντικά παραδείγματα αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος στη Βενετία.

Οι επισκέπτες θα φτάσουν στο ξενοδοχείο από το νερό και θα αποβιβαστούν στην ειδικά διαμορφωμένη προβλήτα, που θα τους οδηγήσει κατευθείαν στην εντυπωσιακή reception, με τα ψηλά ταβάνια, τις σπάνιες τοιχογραφίες και τα ανάγλυφα.

Μια μεγάλη σκάλα θα σας οδηγήσει στην τραπεζαρία του πρώτου ορόφου, του μεγαλύτερου επιπέδου στο παλάτι, η οποία περιλαμβάνει τρία ξεχωριστά δωμάτια και σερβίρει ιταλική και ασιατική κουζίνα.

Το κυρίως δωμάτιο διαθέτει μεγάλα παράθυρα, τα οποία έχουν θέα στο Μεγάλο Κανάλι. Το μπαρ προσφέρει ένα άνετο περιβάλλον για χαλάρωση και διασκέδαση.

Το σαλόνι, η βιβλιοθήκη, το δωμάτιο Tiepoloκαι το δωμάτιο Gialla βρίσκονται στο τέταρτο επίπεδο του ξενοδοχείου. Το σαλόνι, χωρίζεται σε δύο μεγάλα δωμάτια, με μεγάλα παράθυρα που παρέχουν επιβλητική θέα στο Μεγάλο Κανάλι. Παρόμοια είναι και η θέα στη διπλανή βιβλιοθήκη. Το δωμάτιο Tiepolo διαθέτει τραπέζια για σκάκι,τάβλι και χαρτιά. Το δωμάτιο Gialla είναι ιδανικό για ιδιωτικές συναντήσεις, δείπνα και κινηματογραφικές προβολές.

Ένας ανελκυστήρας παρέχει πρόσβαση στην φιλόξενη βεράντα του τελευταίου ορόφου, η οποία προσφέρει θέα πάνω από τις στέγες της πόλης.

Απεριόριστη θέα στο Μεγάλο Κανάλι προφέρει και η βεράντα με τον κήπο, που είναι ένας από τους λίγους ιδιωτικούς στο κανάλι. Κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών του καλοκαιριού, οι επισκέπτες μπορούν να δειπνήσουν στον κήπο. Το resort έχει και έναν δεύτερο κρυφό ιδιωτικό κήπο, ο οποίος παρέχει ένα ήσυχο περιβάλλον για τους επισκέπτες του θέρετρου, καθώς και πρόσβαση με τα πόδια στο San Polo.

Το Aman Canal Grande προσφέρει συνολικά 24 σουίτες, με μια μοναδική διάταξη και σχεδίαση. Πολλές από αυτές περιλαμβάνουν τοιχογραφίες και ανάγλυφα, που απεικονίζουν προηγούμενες περιόδους της τέχνης και της αρχιτεκτονικής.

Οι περισσότερες σουίτες προσφέρουν χώρους καθιστικού και υπνοδωματίου. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν king-size κρεβάτι, ένα γραφείο, ένα καναπέ ή δύο ανάκλιντρα. Υπάρχουν συνολικά τέσσερις κατηγορίες δωματίων, ανάλογα με τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, το μέγεθος και τη θέα.

Τα δωμάτια θεραπείας του spa,βρίσκονται σχεδόν κρυμένα στο τρίτο επίπεδο του παλατιού. Η όλη περιοχή αποπνέει την ατμόσφαιρα ενός ιερού και προσφέρει τρία μονόκλινα δωμάτια, το καθένα με γκαρνταρόμπα και μπάνιο. Ένα από τα δωμάτια διαθέτει μπανιέρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με θεραπεία απολέπισης σώματος. Επίσης, το ξενοδοχείο διαθέτει μικρό γυμναστήριο.

Τα εγκαίνια του ξενοδοχείου συμπίπτουν με την έναρξη της Ενετικής Biennale, μιας μεγάλης έκθεσης σύγχρονης τέχνης , η οποία ενσωματώνει το περίφημο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Διεθνή περίπτερα γιορτάζουν την τέχνη, τη μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο και το χορό, προσελκύοντας πάνω από 300.000 επισκέπτες. Η εκδήλωση διαρκεί από 1 Ιούνιου έως 24 Νοέμβριου.

Η τοποθεσία του Aman Canal Grande σε μία από τις παλαιότερες συνοικίες της Βενετίας και με άμεση πρόσβαση στο νερό είναι η ιδανική για να εξερευνήσετε τη Βενετία, συμπεριλαμβανομένων όλων των εκδηλώσεων που σχετίζονται με την Biennale. Οι σουίτες κοστίζουν από 1.000 ευρώ τη βραδιά.

Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ