O νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στον κόσμο

Ποιος είναι ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στον κόσμο; Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Global Destination City Index, την τιμητική αυτή θέση καταλαμβάνει η Μπανγκόγκ, ξεπερνώντας το Λονδίνο με διαφορά μόλις 1%.

Η Μπανγκόγκ έχει επίσης κερδίσει τον τίτλο της πιο φωτογραφημένης πόλης του κόσμου από τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου Instagram. Παρόλα αυτά τα νέα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι τουρίστες ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στη Νέα Υόρκη, από οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου.

. Οι Κινέζοι τουρίστες έχουν αγγίξει τα 83 εκατομμύρια ετησίως.

Παράλληλα, έντεκα από τις 12 πόλεις με την ταχύτερη αύξηση στα αεροπορικά ταξίδια βρίσκονται ανατολικά και νότια της Κωνσταντινούπολης. Αυτό αντανακλά την αύξηση του πλούτου στην Ασία και την αυξανόμενη σημασία της ως επιχειρηματικού προορισμού για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η παγκόσμια τάση δαπανών για τον τουρισμό, δεν δείχνει μόνο μια αύξηση του πληθυσμού, αλλά ταυτόχρονα ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Από το 2009, οι δαπάνες των τουριστών έχουν αυξηθεί περισσότερο από δύο φορές γρηγορότερα, από το παγκόσμιο ΑΕΠ, μια σαφής ένδειξη ότι ο διεθνής τουρισμός είναι ένα βαρόμετρο των εύπορων οικογενειών και των επιχειρήσεων στον κόσμο και όχι μόνο των μεσαίων νοικοκυριών.

Οι τουριστικές πρωτεύουσες

Στην πραγματικότητα υπάρχουν τρεις κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί, ανάλογα με το ποιο κριτήριο θεωρείται πιο σημαντικό. Η πόλη, που δέχθηκε τους περισσότερους επισκέπτες είναι η Bangkok, η οποία αντλεί τον τουρισμό της από μικρές και μεγάλες κινεζικές πόλεις.

Η Νέα Υόρκη φιλοξενεί 4 εκατομμύρια λιγότερους τουρίστες, οι οποίοι όμως ξοδεύουν πολλά περισσότερα χρήματα σε υπερτιμημένα εισιτήρια του Broadway και πλαστικά αντίγραφα του αγάλματος της Ελευθερίας. Ειδικότερα, οι τουρίστες από την Βραζιλία, φαίνεται να αγαπούν τόσο πολύ το Μανχάταν, ώστε ξοδεύουν το εκπληκτικό ποσό των 2.200 δολαρίων ανά επίσκεψη.

Ο αριθμός αυτός βέβαια, δεν είναι τόσο αστρονομικός, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ο μέσος όρος δαπανών όλων των τουριστών του Τόκιο. Η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο, όπως μετράται από το σύνολο των δαπανών του συνολικού αριθμού τουριστών, εξακολουθεί να είναι η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.