Οι ταξιδιώτες των 27 ωρών…

Το ξέρατε ότι 1 στους 10 Βρετανούς διοργανώνει τις διακοπές του όταν είναι μεθυσμένος;

Η ιστοσελίδα ebookers.com, για να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους επίδοξους ταξιδιώτες λάνσαρε μια νέα εφαρμογή, διαθέσιμη για iPhone και iPad, που θα κάνει ακόμα πιο εύκολη την αγορά εισιτηρίων και διαμονής. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η νέα έρευνα, που διενεργήθηκε από την εταιρεία την περίοδο που εγκαινιάστηκε το καινούριο app της εταιρείας και αποκαλύπτει τις συνήθειες των Βρετανών σε σχέση με τα ταξίδια.

Για την έρευνα ρωτήθηκαν 2.000 ενήλικες Βρετανοί, αποδεικνύοντας την σχέση πάθους που έχουν με τις διακοπές, καθώς το 14% των ερωτηθέντων προγραμματίζουν την επόμενη απόδραση τους, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Από τη νέα αυτή έρευνα προέκυψε και ο τίτλος «ταξιδιώτες 27 ωρών», αφού το συντριπτικό ποσοστό του 46% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι έκαναν κράτηση για τις επικείμενες διακοπές τους 24 ώρες ή και λιγότερο, πριν φύγουν, με μέσο όρο τις 27 ώρες.

Οι περισσότερες από τις κρατήσεις έγιναν από κινητά τηλέφωνα, με το 42% να έχουν γίνει τις τελευταίες 24 ώρες πριν το ταξίδι και το 29% την ίδια μέρα, με την ημερομήνια αναχώρησης. Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, ότι όταν κάποιος κλείνει τα εισιτήρια του μόλις λίγες ώρες πριν φύγει για διακοπές, μάλλον δεν προλαβαίνει να κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο. Έτσι, το 24% των ταξιδιωτών έχουν φτάσει στον προορισμό τους, χωρίς να έχουν βρει κατάλυμα διαμονής, με το ποσοστό να αγγίζει το 26% στους άντρες και το 21% στις γυναίκες.

Όταν ρωτήθηκαν για την διαμονή της τελευταίας στιγμής, σχεδόν 1 στους 10 Βρετανούς απάντησε ότι χρειάστηκε ξενοδοχείο για one night stand, ενώ το 4% γιατί χάλασε το αυτοκίνητο τους και το ίδιο ποσοστό, επειδή κλειδώθηκαν έξω από το σπίτι τους.

Οι περισσότεροι (28%) κλείνουν τις διακοπές τους από τον χώρο εργασίας τους, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν πιο αντισυμβατικά μέρη, όπως εστιατόριο (6%), αυτοκίνητο (5%) ή ακόμα και την τουαλέτα (2%), το μπάνιο (2%) και το γυμναστήριο (1%).

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι 1 στους 10 Βρετανούς, με ποσοστό 14%, διοργανώνει τις διακοπές του όταν είναι μεθυσμένος.