Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις καλύτερες του κόσμου

Ανάμεσα στις 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, φιγουράρουν τα ονόματα τεσσάρων ελληνικών, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τα πανέμορφα νησιά μας, που μαγεύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια τουριστών.

Με την παραλία Grande Anse, στο La Digue Island, στις Σεϋχέλλες, να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, η Ελλάδα κερδίζει μια διεθνή διάκριση, που την κατατάσσει στις χώρες, με τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου.

Στην θέση 24 συναντάμε την παραλία Εγκρεμνοί της Λευκάδας. Πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, μπλε ελεκτρίκ νερά και αρκετός χώρος για όλους, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της. Η μεγάλη αμμουδιά στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς, μετά και τη δημιουργία δρόμου, που βοήθησε στην πρόσβαση. Το κεντρικό σημείο της παραλίας χρησιμοποιείται από γυμνιστές.

Η παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου βρίσκεται στη θέση 32. Αυτός ο μικρός κόλπος, εξαιρετικής ομορφιάς, είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού και ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα. Τα ερείπια ενός παλιού πλοίου, που πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει λαθραία τσιγάρα, προτού συναντήσει τον υφάλμηρο θάνατο του το 1983, καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος της αμμουδιάς, προσελκύνοντας το ενδιαφέρον των τουριστών. Η πρόσβαση στην παραλία, γίνεται μόνο από τη θάλασσα, με κρουαζιέρες που διοργανώνονται καθημερινά από το Πόρτο Βρώμη.

Τρεις θέσεις μετά συναντάμε την παραλία Μπάλος. Κοντά στον Κίσσαμο στην Κρητή, ο επισκέπτης θα συναντήσει μια λιμνοθάλασσα, πλημμυρισμένη από παστέλ ροζ, μπλε και τυρκουάζ χρώματα. Μπορεί κάποιες στιγμές του χρόνου να ενοχληθείτε από την πολυκοσμία, οι εικόνες καρτ – ποστάλ, όμως, θα σας αποζημιώσουν.

Την τελευταία θέση καταλαμβάνει η παραλία Φαλάσαρνα στην Κρήτη. Αυτή η αμμώδης παραλία, ιδανική για ελεύθερο κάμπινγκ και ρομαντικές βραδιές αποτελείται από πέντε συνεχόμενες παραλίες, εκ των οποίων η μεσαία είναι η πιο δημοφιλής. Φεστιβάλ μουσικής και beach party, την καθιστούν μια από της πιο δημοφιλείς παραλίες της Κρήτης. Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου, χιλιάδες επισκέπτες κατακλύζουν την περιοχή για ένα από τα πιο ρομαντικά beach party.