Πόλεμος εξουσίας στην ΕΠΟ με φόντο την τιμωρία από FIFA και UEFA

Σε μάχη εξουσίας και ισορροπιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο τείνει να εξελιχθεί η προσφυγή δύο τοπικών Ποδοσφαιρικών Ενώσεων στα πολιτικά δικαστήρια, επικαλούμενες κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

Χρησιμοποιώντας ακόμη και τα... αγγλικά που δε γνωρίζει ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, κάτι που είναι γνωστό τα τελευταία δώδεκα τουλάχιστον χρόνια συνέβαινε και με τον προκάτοχό του, Βασίλη Χατζηαποστόλου, οι δύο Ενώσεις προσπαθούν να αλλάξουν το χάρτη των Ενώσεων, των συμφωνιών και των συμφερόντων.

Η συγκεκριμένη κόντρα ξεκίνησε προεκλογικά και συνεχίζεται αμείωτη. Από την άλλη, η ΕΠΟ χρησιμοποιεί το επιχείρημα που ο Βασίλης Γκαγκάτσης της έμαθε: το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Αν οριστεί, έστω και προσωρινή διοίκηση, από τα πολιτικά δικαστήρια της Ελλάδος, η χώρα μας, μετά από την ενημέρωση της FIFA και της UEFA μέσω της ίδιας της ΕΠΟ, θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό των εκπροσώπων της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν και η μπάλα θα πάρει και την εθνική μας ομάδα.

Πρόκειται για τον γνωστό... μεγάλο μπαμπούλα που προτάσσει η ΕΠΟ κάθε φορά που οι αποφάσεις της και η νομή της εξουσίας της απειλούνται.

Από την άλλη, οι Ενώσεις Κιλκίς, με επικεφαλής τον Βασίλη Χατζηαποστόλου και Ηρακλείου, με επικεφαλής τον Νίκο Τζώρτζογλου διαμαρτύρονται και περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία έχει πάρει παράταση για την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Τις δύο Ενώσεις υπερασπίστηκε στο δικαστήριο, ως δικηγόρος, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος είχε τεθεί απέναντι στον Γιώργο Σαρρή στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο κ. Σαρρής κάνει ό,τι και ο Γκαγκάτσης παλαιότερα: επικαλείται τη νομιμοποίηση της διοίκησής του μέσω της στήριξης των Ενώσεων. Το περιβάλλον του τονίζει ότι ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ έχει την υποστήριξη 45 Ενώσεων.

"Ο Σαρρής προσέλαβε την ανιψιά του  με μισθό 1.900 ευρώ το μήνα και για μένα αυτό είναι πρόκληση, για έναν λαό που μαστίζεται", προσθέτει στις καταγγελίες κατά του προέδρου, ο Νίκος Τζώρτζογλου.

"Το ποδόσφαιρο δε θα φτιάξει αν το εκλογικό σύστημα μείνει ως έχει, να εκλέγεται δηλαδή πρόεδρος μόνο από 55 ανθρώπους. Κανονικά θα πρέπει να εκλέγεται από τα σωματεία", επισημαίνει ο ίδιος, ρηξικέλευθα στη συνέχεια.

Γίνεται φανερό ότι πρόκειται περί "πολέμου" μεταξύ των διοικούντων της ΕΠΟ και της αντιπολίτευσης. Κι αν το... πάπλωμα είναι περίπου γνωστό (θέσεις, γενναίες επιχορηγήσεις από FIFA, UEFA, εμπορικέ συμφωνίες, ακόμη και με ταξιδιωτικά πρακτορεία που έχουν ήδη επικυρωθεί από την προηγούμενη διοίκηση Πιλάβιου), επιπλέον... μπαρούτι στην υπόθεση ρίχνει η νέα Γ' Εθνική που στέλνει τις ομάδες του Κιλκις να παίξουν, εν μέσω κρίσης, με άλλες της Κεντρικής Ελλάδας και καταργεί τον προνομιακό δέκατο όμιλο της Δ' Εθνικής που αποτελούνταν μόνο από ομάδες της Κρήτης και εξυπηρετούσε την ΕΠΣ Ηρακλείου.