Διάκριση καλής πρακτικής στα ΕΛΠΕ για το εργασιακό περιβάλλον

Με διάκριση καλής πρακτικής τιμήθηκε η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA), στο πλαίσιο των 11ων Ευρωπαϊκών Βραβείων Καλής Πρακτικής στον τομέα της Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας.

Η συμμετοχή στην ευρωπαϊκή εκστρατεία της περιόδου 2012-2013, με θέμα “Πρόληψη των κινδύνων στην εργασία με τη συμμετοχή όλων”, ξεκίνησε με την υποβολή των προτάσεων στις 31 Αυγούστου του 2012 προς τις αρμόδιες αρχές των κρατών–μελών της ΕΕ.

Η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., μέσω της Διεύθυνσης Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου, υπέβαλε πρόταση με τίτλο “Συνεργασία για την Ασφάλεια, Τριετές Πρόγραμμα Ασφάλειας για την βελτίωση των διοικητικών ικανοτήτων και συμπεριφορών όλων των διευθυντικών στελεχών, προϊσταμένων και εργοδηγών”, η οποία αποτελεί επιλογή από το ευρύτερο Πρόγραμμα Ασφαλείας που εφαρμόζεται στον Όμιλο.

Με τη διάκριση αυτή, εκτός από την προβολή της πρότασης και της εταιρείας συνολικά κατά την τελετή βράβευσης, το παράδειγμα του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια εντάχθηκε στο εγχειρίδιο καλών πρακτικών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού.