Περισσότεροι από 100.000 χριστιανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, για λόγους που έχουν κάποια σχέση με την πίστη τους όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό, βασιζόμενο σε “αξιόπιστες” έρευνες.
Μιλώντας στην 23η σύνοδο του διαδραστικού διαλόγου μεταξύ του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και της Ύπατης Αρμοστείας (για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), ο Μονσινιόρος Σιλβάνο Μαρία Τομάζι κατήγγειλε ότι στον αριθμό των νεκρών προστίθενται και άλλα δεινά: χριστιανοί που εκτοπίστηκαν βίαια και αναγκάστηκαν να ανεχθούν την καταστροφή των τόπων λατρείας τους, βιασμοί και απαγωγές των ηγετών τους, όπως στη Συρία όπου δύο ορθόδοξοι επίσκοποι απήχθησαν κοντά στο Χαλέπι.
Η Μέση Ανατολή, η Αφρική και η Ασία είναι οι περιοχές όπου έλαβαν χώρα οι περισσότερες παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας. Είναι "ο καρπός του σεχταρισμού, της μισαλλοδοξίας, της τρομοκρατίας και των νόμων του αποκλεισμού", σημείωσε ο αξιωματούχος του Βατικανού.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Συμβουλίου για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη του Ποντίφικα, Μονσινιόρος Μάριο Τόζο, μιλώντας πρόσφατα σε μια διάσκεψη για την απαγόρευση των διακρίσεων στο πλαίσιο της Συνόδου Ολομέλειας του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία Ευρώπη) στα Τίρανα, διαπίστωσε ότι τα επεισόδια των διακρίσεων σε βάρος των χριστιανών έχουν αυξηθεί στην ζώνη αυτή που καλύπτει την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, παρά τις διασκέψεις που οργανώνονται από τον ΟΑΣΕ.
Οι διακρίσεις κατά των χριστιανών πρέπει "να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο όπως και ο αντισημιτισμός ή η Ισλαμοφοβίας", είχε υπογραμμίσει ο Μονσινιόρος Τόζο, στην ομιλία του.