Συρία: Αιφνιδιαστική συνάντηση του γερουσιαστή Μακέιν με αντάρτες

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν βρέθηκε σήμερα στη Συρία για συνομιλίες με τους ηγέτες των ανταρτών, όπως μεταδίδουν όλα τα διεθνή ειδησογραφικά πρακτορεία.

Ο Μακέιν "γλίστρησε" ήσυχα στο Συριακό έφαδος- όπως γράφει το Associated Press- και συναντήθηκε με τον στρατηγό Σαλίμ Ιντρίς, τον επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, καθώς και με άλλα ηγετικά στελέχη των ανταρτών, ανέφερε από την πλευρά της η ιστοσελίδα Daily Beast.

Σύμφωνα με το λογαριασμό του Μακέιν στο Twitter, νωρίτερα ο γερουσιαστής βρισκόταν στη νότια Τουρκία προκειμένου να επιθεωρήσει το χώρο όπου έχουν εγκατασταθεί συστοιχίες του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot.

Ο γερουσιαστής το τελευταίο διάστημα ασκεί πιέσεις ώστε η Ουάσινγκτον να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία και είναι ο πλέον υψηλόβαθμος εκλεγμένος Αμερικανός πολιτικός που έχει επισκεφθεί τη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο  Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ- ένας από
κυριότερους υποστηρικτές της Δαμασκού- άρχισαν απόψε στο Παρίσι συνομιλίες για το μέλλον της Συρίας.

Οι δυο υπουργοί θα συζητήσουν για την ειρηνευτική διάσκεψη, τη λεγόμενη "Γενεύη 2", της οποίας είναι οι
εμπνευστές, μια σύνοδο που θα επιτρέψει να αρχίσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των εμπόλεμων στη Συρία υπό την αιγίδα των μεγάλων δυνάμεων.