Μπερλουσκόνι, θα πεθάνεις

Ένας φάκελος που περιείχε "ύποπτη" λευκή σκόνη και απειλές προς τον πρόεδρο της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο,και τον πρώην πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εστάλη στα γραφεία της ιταλικής εφημερίδας Κοριέρε ντέλα Σέρα στο Μιλάνο, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών Αρχών.

Στο φάκελο υπήρχε ένα μήνυμα που έγραφε: "Ο Μπερλουσκόνι και ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο θα πεθάνουν. Προδότες της πατρίδας" και το υπέγραφε η "Ένοπλη Ομάδα για την Υπεράσπιση του Λαού".

Άλλος ένας φάκελος, που περιείχε μια γκρίζα ουσία, στάλθηκε στα γραφεία της εφημερίδας Ιλ Τζιορνάλε που ανήκει στην οικογένεια του Μπερλουσκόνι.

Η εφημερίδα ανακοίνωσε ότι μετά το άνοιγμα του ύποπτου φακέλου στα γραφεία της έξι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για εξετάσεις, για προληπτικούς λόγους αλλά δεν έκανε λόγο για απειλητικά μηνύματα.

Στις 3 Μαΐου, απειλητική επιστολή με μία σφαίρα και ύποπτη σκόνη, που είχε ως παραλήπτη τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εντόπισαν οι ιταλικές αρχέ στον προβλεπόμενο έλεγχο που διενεργείται στην αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού ενώ απειλητική επιστολή είχε σταλεί στην πολυτελή βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έξω από το Μιλάνο.

Στις αρχές Απριλίου ένα παγιδευμένο δέμα είχε σταλεί στα γραφεία της εφημερίδας Λα Στάμπα στο Τορίνο, αλλά δεν εξερράγη επειδή ο πυροκροτητής ήταν ελαττωματικός.