4 + 1 παιχνίδια που θα θέλαμε να γίνουν ταινίες

Τα τελευταία χρόνια είναι συνηθισμένο να βλέπουμε μεταφορές των γνωστών μας κόμικς στη μεγάλη οθόνη. Για πόσο ακόμα όμως αυτές οι ιστορίες θα συνεχίσουν να δίνουν τροφή για μεγάλες παραγωγές με δεδομένο σενάριο, εντυπωσιακούς ήρωες και εφέ;

Ίσως ήρθε επιτέλους η ώρα τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο να βασίσουν τα σενάρια των νέων τους ταινιών σε γνωστούς τίτλους παιχνιδιών, που λόγω της πληθώρας εντυπωσιακών σκηνών διαθέτουν τεράστιο πλήθος φανατικών οπαδών που σίγουρα θα κατακλύσουν τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Εμείς ξεχωρίσαμε 5 από τις δεκάδες προτάσεις παιχνιδιών που θα θέλαμε να γίνουν ταινίες και σας τις παρουσιάζουμε.

1. The Legend of Zelda

Η Nintendo μας παρουσίασε το 1986, ένα action-adventure παιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να ζήσει τις περιπέτειες του Link. Ο Link είναι ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας, που προσπαθεί να σώσει την πριγκίπισσα Zelda.

Η ιστορία ξεκινά από την παιδική ηλικία του Link, ο οποίος με τη βοήθεια ενός παράξενου γέρου μέσα σε μία σπηλιά, βρίσκει το σπαθί του και ξεκινά το ταξίδι για τη διάσωση της πριγκίπισσας.

Εμείς φανταζόμαστε την ταινία σε τρία μέρη, στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να παρουσιάζεται η ιστορία του Link και οι θυσίες που έχει κάνει για το σκοπό του, το δεύτερο μέρος να μας εξηγεί το πως ο Gannon (ο κακός της υπόθεσης) έχει απαγάγει την πριγκίπισσα Zelda, ενώ στο τελευταίο το πως ο Link, που πιαέχει μεγαλώσει, καταφέρνει να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον Gannon, σώζοντας την αγαπημένη του πριγκίπισσα.

2. Metal Gear Solid

Οι ταινίες με κατασκόπους συνεχίζουν και εντυπωσιάζουν το κοινό. Τρανά παραδείγματα, η διαχρονικότητα του James Bond, οι περιπέτειες του Bourne αλλά και οι εμπορικές επιτυχίες των Mission Impossible. Γιατί λοιπόν, να μην δώσουμε μία ευκαιρία στον Snake του Metal Gear Solid;

Η ιστορία του παιχνιδιού καλύπτει μία περίοδο περίπου 60 χρόνων και για αυτό το λόγο θα λέγαμε πως είναι αρκετά μπερδεμένη για να μεταφερθεί αυτούσια σε ταινία. Παρόλα αυτά εύκολα θα μπορούσε κανείς να διαλέξει τα βασικότερα σημεία της ιστορίας και να συνθέσει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα.

Εμείς το φανταζόμαστε σαν την ιστορία ενός υπερ-κατασκόπου, που μπορεί με ευκολία να εισβάλλει σε οποιαδήποτε στρατιωτική βάση χωρίς κανείς να τον αντιληφθεί και να εξουδετερώσει το πανίσχυρο όπλο, που φυσικά θα ονομάζεται Metal Gear. Επίσης, θα δίναμε μεγάλη έμφαση στις μάχες με τα sniper σε χιονισμένα δάση αλλά και στον περίεργο Ρώσο που ακούει στο όνομα Revolver Ocelot.

3. Red Dead Redemption

Πρόκειται για το western που θα άφηνε εποχή. Μάλιστα πριν από μερικά χρόνια είχαν κυκλοφορήσει φήμες πως θα γυριστεί σε ταινία με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt, όμως τελικά αυτό δε συνέβη ποτέ. Το παιχνίδι άλλωστε είναι φτιαγμένο σαν διαδραστική ταινία.

Μετά τα Django Unchained και το True Grit, το κοινό απέδειξε πως τα westerns έχουν ακόμα δυνατότητες και εμείς πιστεύουμε πως η ιστορία του Red Dead Redemption θα μπορούσε πολύ εύκολα να φτάσει μέχρι και τα σκαλιά των Oscar. Η Ακαδημία έχει αποδείξει ότι στηρίζει τα westerns και το Red Dead σίγουρα δε θα τους άφηνε αδιάφορους.

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για το πως το φανταζόμαστε, είναι πλήρες από μόνο του. Με σωστή επιλογή του κεντρικού ήρωα και φυσικά των σκηνικών, η ιστορία του John Marston σίγουρα θα μας καθήλωνε.

4. World of Warcraft

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει παίξει το παιχνίδι, να έχει ασχοληθεί, έστω και λίγο, με την ιστορία του και μην έχει σκεφτεί πως θα μπορούσε να αποτελέσει μία από τις πιο επικές τριλογίες όλων των εποχών. Αναφερόμαστε σε τριλογία, γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε κανείς να συμπεριλάβει τα βασικότερα σημεία της τεράστιας ιστορίας του.

Αρχικά, το τεράστιο όνομα που κουβαλά, αποτελεί εγγύηση για την εμπορική του επιτυχία, δεύτερον είναι αποδεδειγμένο πως οι επικές ταινίες με ιστορίες ξωτικών, νάνων, μάγων, πολεμιστών και άλλων, καταφέρνουν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο κόσμος του Warcraft είναι τεράστιος, οι ιστορίες του Azeroth είναι αμέτρητες, οι ήρωες, οι περιοχές, τα τοπία και οι μάχες που περιγράφονται, με απλά λόγια θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα εφάμιλλο του Άρχοντα των Δακτυλιδιών. Μάλιστα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας του σήμερα, έχουμε την πεποίθηση πως θα κατάφερνε ακόμα και να το ξεπεράσει.

(4 + 1) Halo

To FPS παιχνίδι της Bungie (και πλέον της 343 Industries)που έχει καταφέρει εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία να δημιουργήσει ένα τεράστιο πλήθος από φανατικούς οπαδούς. Ίσως το πιο αναγνωρισμένο παιχνίδι (αποκλειστικότητα του Xbox),μαζί με το Gears of War για την κονσόλα της Microsoft.

Κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες για να μεταφερθεί ο Sci-Fi τίτλος στη μεγάλη οθόνη, όμως ποτέ κάποιος δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια. Πριν μερικά χρόνια μάλιστα, ο Peter Jackson είχε εκφράσει την επιθυμία να αναλάβει την παραγωγή μίας ταινίας Halo και ο Neil Blomkamp εμφανιζόταν ενθουσιασμένος με την ιδέα της σκηνοθεσίας της.

Πλέον, μία ημέρα μετά την παρουσίαση του Xbox One, της επόμενης γενειάς της γνωστής παιχνιδοκονσόλας, η Microsoft με χαρά μας ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε συνεργασία με το Steven Spielberg για τη δημιουργία μία τηλεοπτικής σειράς με θέμα το Halo. Εμείς το είχαμε φανταστεί σαν μία τριλογία που θα ακολουθηθεί από μία ακόμα (κάτι σαν το Star Wars δηλαδή), όμως θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε το Halo να παίρνει σάρκα και οστά υπό τις οδηγίες του Spielberg.