Σηκωθείτε στην ώρα σας με το ξυπνητήρι που χορεύει

Τον τελευταίο χρόνο έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες gadget ξυπνητήρια που φιλοδοξούν να πάρουν μία θέση στο κομοδίνο σας. Αν κανένα από αυτά δε σας ενθουσίασε, τι θα λέγατε για ένα ξυπνητήρι που χορεύει και μιλάει;

Πρόκειται για ένα ρομπότ που δημιούργησε η εταιρία Nuts and Voltz από την Καλιφόρνια, συμβατό με συσκευές iPhone και iPod, που προσπαθεί να σας ξυπνήσει με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Το όνομα του είναι "tim-E" και μπορεί να σας ενημερώσει για τον καιρό ή την κυκλοφορία στους δρόμους, ενώ χορεύει στους ρυθμούς της μουσικής που έχετε επιλέξει για ήχο ξυπνητηριού.

Το νέο αυτό gadget μπορεί ακόμα να δημιουργήσει σπαζοκεφαλιές, ώστε να βεβαιωθεί ότι δε σας πήρε και πάλι ο ύπνος, αλλά και να ηχογραφήσει τυχαίες ιδέες που μπορεί να είχατε στον ύπνο σας.

Το tim-E μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ενοχλητικό, ειδικά για τους ενήλικες χρήστες, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να πέσουν τα παιδιά για ύπνο, αφού μπορείτε να το ρυθμίσετε να αναπαράγει απαλούς ήχου κατά τη διάρκεια του ύπνου αλλά και να εμφανίσει στην οθόνη του iPhone σας το φεγγάρι.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα να αλλάξει κανείς το πρόσωπο που απεικονίζεται με φωτογραφίες της επιλογής σας, ενώ λειτουργεί και σας dock, φορτίζοντας ταυτόχρονα τις συσκευές σας.

Η Nuts and Voltz έχει ήδη προσπαθήσει να λάβει χρηματοδότηση από το KickStarter, με αρχικό της στόχο τα 150.000 δολάρια. Μέχρι στιγμής οι κριτικές που έχει λάβει είναι πολύ θετικές, ειδικά για χρήση του από παιδιά.