Η μεταθανάτια Οδύσσεια του Δημήτρη Μπουραντά

Μία παρεξήγηση με πρωταγωνιστή τον καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά και τον... "θάνατο" του εξελίσσεται από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής όταν το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του Δημήτρη Μπουραντά.

Ο Ευ. Βενιζέλος βρισκόταν στη Χαλκίδα από το απόγευμα της Κυριακής όταν ενημερώθηκε για το θάνατο κορυφαίου τοπικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας και δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Χαλκιδέων για πολλά χρόνια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, αναφερόταν ότι: “Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το θάνατο του Δημήτρη Μπουραντά, ενός συνεπούς αγωνιστή και διακεκριμένου στελέχους της δημοκρατικής παράταξης. Ο Δημήτρης Μπουραντάς έδωσε και στην τελευταία φάση της ζωής του μια σκληρή μάχη, όπως ήξερε να δίνει πάντα, υπερήφανος και αυθεντικός. Οι φίλοι του και η παράταξή του θα τον θυμόμαστε πάντα τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος”.

Ωστόσο εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας παρεξήγησαν την ανακοίνωση και θεώρησαν ότι πέθανε ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς. Έτσι κυκλοφόρησαν το πρωί της Δευτέρας με την είδηση του θανάτου του καθηγητή.

Το πρωί όμως - γύρω στις 09:00 - ο ίδιος ο καθηγητής, που έγινε δέκτης τηλεφωνημάτων, έγραψε στο Facebοοκ ότι δεν πέθανε ο ίδιος αλλά ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μπουραντάς.

Όμως έκανε και ο ίδιος λάθος! “Λυπούμαι για τον θάνατο του αντιπεριφερειάρχη και πρώην Νομάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά και εκφράζω τα συλλυπητήρια μου, η είδηση περί θανάτου μου ειναι αναληθής . Ευχαριστώ πολύ” έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό...

Τελικά ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς είναι μια χαρά στην υγεία του, όπως και ο Θανάσης Μπουράντας.