Μαθήματα μαγειρικής σε κάθε γωνιά του κόσμου

Είτε σας αρέσει να κάνετε παζάρια με τους καταστηματάρχες σε μια αγορά μπαχαρικών, είτε να μαζεύετε βιολογικά βότανα σε έναν επαρχιακό κήπο, να είστε σίγουροι ότι σε αυτή τη λίστα με τα καλύτερα μαθήματα μαγειρικής σε όλο τον κόσμο, θα μάθετε τα μυστικά που ψάχνετε.

Μέσα από αυτή την εμπειρία θα καταφέρετε να κατανοήσετε την τοπική κουλτούρα και ακόμα να επανεξετάσετε έναν αγαπημένο σας προορισμό δίνοντας του μια νέα προοπτική. Θα αποκτήσετε νέες δεξιότητες στον τομέα της μαγειρικής και θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές και να αξιολογήσετε τα προϊόντα που παράγει η κάθε χώρα. Είστε έτοιμοι για την απόλυτη γευστική και μαθησιακή εμπειρία; Εμπειροί, αλλά και αρχάριοι μάγειρες σίγουρα έχετε να μάθετε πολλά.

Castello di Vicarello, Τοσκάνη, Ιταλία

 

Σε έναν ιδιαίτερο χώρο του 12ου αιώνα, η ξενοδόχος και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Aurora Baccheschi Berti έχει αφοσιωθεί στην ρουστίκ κουζίνα της Maremma στην νοτιοδυτική ακτή της Τοσκάνης. Μην χάσετε τα ζυμαρικά με ρικότα και σπανάκι, τα οποία θα φτιάξετε χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο που παράγεται στο κτήμα και λαχανικά από τον κήπο της κουζίνας.

Foxglove Farm, Βρετανική Κολομβία, Καναδάς

 

Στο αγροτικο νησί Salt κοντά στο Βανκούβερ αυτή η φάρμα προσφέρει μαθήματα μαγειρικής, καθώς επίσης και μάζεμα μανιταριών και οδηγίες για να φτιάξετε το δικό σας τυρί.

School of Artisan Food, Nottinghamshire, Αγγλία

 

Για μια εμπειρία κατευθείαν από το Downton Abbey μην διστάσεται να επισκεφθείτε αυτό το σχολείο που βρίσκεται μέσα στο δάσος Sherwood. Τα πολυήμερα μαθήματα θα σας μάθουν τα πάντα για την παραδοσιακή αγγλική κουζίνα. Θα μάθετε πως φτιάχνεται ο μηλίτης, πώς να μαγειρέψετε κυνήγι και θα φτιάξετε γλυκά του κουταλιού.

Μην χάσετε το μάθημα του Ivan που ειδικεύεται στην ιστορία του φαγητού και θα σας φτιάξει περίτεχνες βικτοριανές κρεατόπιτες.

Los Dos, Mérida, Μεξικό

 

Σε αυτή την αποικιακή επαρχία ο μάγειρας David Sterling σας διδάσκει τα μυστικά της yucateca, μιας από τις πιο σημαντικές παραδοσιακές κουζίνες του Μεξικό. Τα σεμινάρια ξεκινούν από την τοπική αγορά για να αγοράσετε όλα τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε. Αφού γευθείτε διάφορα εδέσματα σε υπαίθριους πάγκους θα γυρίσετε πίσω στην κουζίνα για να μάθετε πώς να φτιάχνετε σούπα με καλαμπόκι, μαριναρισμένο λυθρίνι και ψητό κρέας ελαφιού.

Μην χάσετε τις εκδρομές που διοργανώνονται στις τοπικές βιοτεχνίες που παράγουν ρούμι, μέλι και βότανα.

Virgilio Martinez, Λίμα, Περού

 

Κατά τη διάρκεια ενός αποκλειστικού μονοήμερου μαθήματος ο ανερχόμενος σεφ Virgilio Martinez θα σας οδηγήσει για αρχή στην πολυσύχναστη αγορά Surquillo για να γνωρίσετε σπάνια φρούτα, σπόρους, όσπρια και θαλασσινά που πρωτοανακάλυψε στα ταξίδια του στο Αμαζόνιο και τις Άνδεις. Θα επιστρέψετε με τα συστατικά σας στο φημισμένο εστιατόριο Central για ένα master class.

Μην χάσετε το καινοτόμο γεύμα επτά πιάτων του μάγειρα στο Central.

Backstreet Beijing, Πεκίνο

 

Η πρώην συντάκτης του περιοδικού Gourmet Lillian Chou, οργανώνει μονοήμερες εκδρομές και μαθήματα μαγειρικής στο Πεκίνο, δίνοντας στους ταξιδιώτες μια ιδέα για τις καλύτερες γεύσεις στην πόλη. Θα σας οδηγήσει στην αγορά Sanyuanli για να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ. Τα μαθήματα ολοκληρώνονται με ένα οικογενειακό γεύμα με τουρσί, αχνιστά ψωμάκια, ζυμαρικά και κοκκινιστή χήνα.

Μην χάσετε το ταξίδι σε ένα βιολογικό αγρόκτημα κοντά στο Πεκίνο για να μαγειρέψετε tofu σε ένα wok πάνω φωτιά με ξύλα.

Hanoi Cooking Centre, Ανόι, Βιετνάμ

 

Ο σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Tracey Lister και η συνεργάτης του Dinh Linh Phung θα είναι οι δάσκαλοι σας στο κέντρο μαγειρικής που βρίσκεται κοντά στην παλιά συνοικία της πόλης. Σας μαθαίνουν πώς να φτιάξετε πιάτα της τοπικής κουζίνας, όπως σούπα με noodles και σαλιγκάρια, αλλά η μεγάλη τους εμπειρία είναι στους ταπεινούς υπαίθριους πάγκους με τρόφιμα της αγοράς. Θα σας μάθουν όλα τους τα μυστικά.

Μην χάσετε τις περιηγήσεις στις τοπικές αγορές, τα γλυκά και τον παγωμένο καφέ με συμπυκνωμένο γάλα.

International Culinary Center, Νέα Υόρκη

 

Η σχολή βρίσκεται στο Μανχάταν και από εκεί έχουν αποφοιτήσει μερικά από τα ανερχόμενα αστέρια στη μαγειρική. Οι απόφοιτοι διοργανώνουν μαθήματα για αρχάριους και διδάσκουν πως φτιάχνονται τα τάπας, το πατέ και ακόμα ποιο είναι είναο το σωστό ψήσιμο για ένα τέλειο bagel.

Μην χάσετε το μάθημα για την ιαπωνική κουζίνα από τον σεφ και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής Hiroko Shimbo.

Philipkutty Farm, Κεράλα, Ινδία

 

Σε μια γραφική ακτή της Ινδίας η Aniamma Philip και η βοηθός της οργανώνουν μαθήματα που βασίζονται στις πολύτιμες οικογενειακές τους συνταγές και χρησιμοποιούν μπαχαρικά από τον κήπο τους.

Μην χάσετε: Περάστε τη νύχτα σε μια από τις πέντε βίλλες – αντίκα με θέα την γαλήνια λίμνη Vembanad.

Two Bordelais, Μπορντό, Γαλλία

Το ζευγάρι Jean-Pierre και Denise Moullé, οι ιδιοκτήτες του two bordelaise προσφέρουν ένα εβδομαδιαίο σεμινάριο μεγειρικής σύφωνα με το στυλ της περιοχής τους στις κουζίνες του 13ου αιώνα του Château La Louvière και της δικής τους ρουστίκ αγροικίας. Ως πρώην σεφ ο Jean-Pierre είναι ειδικός στην προετοιμασία γευμάτων με αρνί και η σύζυγος του προερχεται από μια οικογένεια που παράγει κρασιά. Ο τέλειος συνδυασμός για ένα καλό γεύμα.

Μην χάσετε την γευσιγνωσία κρασιών, το σεμινάριο για τα τοπικά τυριά και μια επίσκεψη σε ζαχαροπλαστείο σοκολάτας.

137 Pillars House Hotel, Chiang Mai, Ταϊλάνδη

 

Ο σεφ Jaiphak Na Chiang Mai σας προσκαλεί σε αυτό το αποικιακού στυλ ξενοδοχείο και να σας γνωρίσει μερικές από τις παραδοσιακές καυτερές συνταγές. Θα απολαύσετε σούπα γαρίδας με λεμονόχορτο και κοτόπουλο με πράσινο κάρι. Μην χάσετε μια επίσκεψη στην τοπική αγορά Tanin, όπου οι μαθητές θα επιλέξουν τα συστατικά του γεύματος που θα ετοιμάσουν.

Agrarian Kitchen, Τασμανία, Αυστραλία

 

Σε μια έκταση πέντε στρεμμάτων αυτή Agrarian Kitchen είναι στην πραγματικότητα ένας μεγάλος κήπος λαχανικών και οπωρώνας. Ανασηκώστε τα μανίκια σας και μάθετε τα πάντα για την παραγωγή ζυμαρικών και την χρήση της τρούφας στην κουζίνα. Μην χάσετε: Μερικά μαθήματα δεν είναι για ερασιτέχνες. Οι ιδιοκτήτες είναι γνωστοί για τα πολυήμερα σεμινάρια μεγειρικής σε τεχνικές καλλιέργειας, μάδημα κοτόπουλο, ακόμα και σφάξιμο γουρουνιού.

Le Mas Candille, Provence, Γαλλία

 

Στους λόφους πάνω από τις Κάννες ο σεφ του ξενοδοχείου Serge Gouloumès ξεκινάει το μάθημα με μια βόλτα στην αγορά τοπικών προϊόντων. Στη συνέχεια επιστέφει με τους μαθητές του στην κουζίνα για να ετοιμάσουν κλασικά προβηγκιάκα γεύματα. Μην χάσετε την μοναδική εμπειρία του να ζήσετε έστω για ένα βράδυ σε ένα από τα 46 δωμάτια του ξενοδοχείου με θέα τις γαλλικές Άλπεις.

Faim d'Epices, Μαρόκο

Ανάμεσα σε άλση εσπεριδοειδών, λίγο έξω από το Μαρακές ο γεννημένος στο Παρίσι Michel Paillet θα σας διδάξει τη μαγεία των μπαχαρικών, αλλά πώς να ψήνετε ψωμί. Μην χάσετε το βόειο κρέας με αχλάδια και ζαχαρωμένα πορτοκάλια.

Pizza Consulting, Campania, Ιταλία

 

Στη Νάπολη ο ιδιοκτήτης της φημισμένης πιτσαρίας La Notizia διοργανώνει σεμινάρια μαγειρικής ειδικά για τους λάτρεις της πίτσας. Μάθετε το μυστικό για μια λαχταριστή πίτσα Napolitana ψημένη σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Μην χάσετε την επίσκεψη στους παραγωγούς ντομάτας και ελιάς που τροφοδοτούν το εστιατόριο.