Επίθεση με μαχαίρι και σε Γάλλο στρατιώτη

Συγκλονίζει η είδηση ότι ένας Γάλλος στρατιώτης δέχτηκε επίθεση στο Παρίσι με μαχαίρι. Η επίθεση έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά τον αποκεφαλισμό του 25χρονου στρατιώτη στο Λονδίνο.

Την ώρα της επίθεσης, ο στρατιώτης ήταν σε περιπολία στο πλαίσιο του σχεδίου αντιτρομοκρατικής πρόληψης που εφαρμόζει το Παρίσι.

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας άνδρας με μούσι, βορειοαφρικανικής καταγωγής, περίπου 30 ετών και φορούσε τη χαρακτηριστική αραβική κελεμπία κάτω από το τζάκετ του.  

Ελάχιστα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά για τα αίτια ή τις συνθήκες της επίθεσης ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, ο δράστης χρησιμοποίησε μαχαίρι ή κοπίδι.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, όπου βρίσκεται ο Φρανσουά Ολάντ: “δεν ξέρουμε τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης, ούτε την ταυτότητα του δράστη αλλά ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα”, σχολίασε ο Γάλλος πρόεδρος τονίζοντας πως δεν απειλείται η ζωή του στρατιώτη.

Η Γαλλία είναι σε υψηλό συναγερμό σχετικά με πιθανή επίθεση σε στρατιώτες της μετά την επέμβαση της κατά των ισλαμιστών ανταρτών στο Μάλι.

Η επίθεση έρχεται επίσης την ώρα που τα προάστια της Στοκχόλμης φλέγονται από εξοργισμένους μετανάστες που διαδηλώνουν.

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί λοιπόν ότι το Ισλάμ ξεκινά πόλεμο στη Δύση μέσα στο ίδιο της το έδαφος;