“Μήλο της Έριδος” για ξένους και έλληνες ο “Αστέρας”

Με 13 κορυφαίες ελληνικές και ξένες εταιρείες να περνούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του Αστέρα Βουλιαγμένης, η ιδιοκτήτρια Εθνική τράπεζα αναζητά το καλύτερο deal.

Σε συνάντηση του με δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος Πολυχρόνης Γριβέας εξέφρασε την άποψη του, ότι το ενδιαφέρον τόσο σημαντικών επενδυτών δείχνει την σημασία και την εμπιστοσύνη που αποδίδουν στον ελληνικό τουρισμό. «Πρόκειται για πολύ σοβαρούς επιχειρηματίες, έλληνες και ξένους, οι οποίοι περνώντας στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, θα επιδιώξουν να αποκτήσουν τον Αστέρα. Αυτό δεν δείχνει απλά το ενδιαφέρον τους για το συγκεκριμένο συγκρότημα, αλλά γενικότερα για τον ελληνικό τουρισμό», τόνισε ο κ. Γριβέας.

Η 2η φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο. Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι υποψήφιοι επενδυτές θα μπορούν να διεξάγουν τεχνικούς και οικονομικούς ελέγχους στην εταιρεία, ενώ η Εθνική τράπεζα από πλευρά της θα ξεκαθαρίσει για το ποιες επενδύσεις επιτρέπονται να γίνουν και ποιες όχι. Από τις 13 εταιρείες οι 6 είναι ελληνικές και οι 7 ξένες.

Μιλώντας για την τουριστική κίνηση στον Αστέρα, ο κ. Γριβέας επεσήμανε ότι ο Μάιος και ο Απρίλιος σημειώνει άνοδο σε κρατήσεις και έσοδα της τάξης του 10% - 15% σε σχέση με πέρυσι, ποσοστά που θα μπορέσουν να καλύψουν τα μειωμένα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2013. Οι κρατήσεις για τους επόμενους μήνες κινούνται ανοδικά και τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο οι πληρότητες είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές. Όπως τόνισε ο κ. Γριβέας η ροή των κρατήσεων αναμένεται να παραμείνει σταθερά ανοδική, διευκρινίζοντας ότι οι περισσότερες πλέον γίνονται την τελευταία στιγμή.

Το άνοιγμα στις αγορές της Ρωσίας και της Τουρκίας έχει αποδώσει θετικά και εκτιμάται ότι αυτές θα αποτελέσουν  σημαντικές αγορές και για το μέλλον. Μιλώντας για τις τιμές, επεσήμανε ότι κινούνται στα παρισινά περίπου επίπεδα. Αναφερόμενος στη μαρίνα Βουλιαγμένης ο κ. Γριβέας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία προβλέπει επενδύσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της ύψους 3 εκατ. ευρώ, που θα υλοποιηθούν σε βάθος τριετίας. Η μαρίνα διαθέτει 103 θέσεις για τη φιλοξενία σκαφών και οι πληρότητες της αγγίζουν το 94%.

Βίκη Βαμιεδάκη