Pretty face

Pretty face

Έκανε το πρώτο της διαφημιστικό όταν ήταν μόλις 11 μηνών. Σε ηλικία 12 χρόνων ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν υποδύθηκε μια έφηβη πόρνη. Κι ενώ ήταν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον πλανήτη εκείνη παράτησε την καριέρα της για ένα πτυχίο γαλλικής φιλολογίας. Η Brooke Shields, ένα από τα πιο όμορφα πρόσωπα που πέρασαν ποτέ από τη μεγάλη οθόνη, στα 48 της χρόνια με το υπέροχο χαμόγελο και τα αστραφτερά της μάτια παραμένει μία από τις πιο γοητευτικές και λαμπερές stars του Χόλιγουντ.

Η Brooke Christa Shields γεννήθηκε το Μάιο του 1965 στη Νέα Υόρκη. Όταν η μητέρα της Terri ανακοίνωσε στον τότε σύντροφό της Frank ότι είναι έγκυος, η πλούσια και αριστοκρατικής καταγωγής οικογένειά του της πρόσφερε χρήματα προκειμένου να διακόψει την εγκυμοσύνη. Εκείνη όμως παρόλο που πήρε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό αποφάσισε να γεννήσει το παιδί της. Η Terri και ο Frank αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης ωστόσο πέντε μήνες μετά τον ερχομό της Brooke αποφάσισαν να χωρίσουν. Η μητέρα της Brooke, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2012, είχε πει σε συνέντευξή της ότι ήξερε ότι η κόρη της θα γίνει μια star από τη πρώτη στιγμή που την αντίκρισε. Κι όντως η καριέρα της ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 11 μηνών όταν πρωταγωνίστησε σε ένα διαφημιστικό για παιδικό σαπούνι.

Το 1976 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία "Alice, sweet Alice" και δύο χρόνια μετά υποδύθηκε τη Violet, μία έφηβη πόρνη στην ταινία του Louis Malle "Pretty Baby", η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων λόγω του προκλητικού περιεχομένου της.  

Ακολούθησαν οι ταινίες "Tilt", "Wanda Nevada" και "Just You and Me, Kid" ενώ δουλεύοντας παράλληλα ως μοντέλο, το 1980 σε ηλικία 14 χρόνων πόζαρε για το εξώφυλλο της Vogue και συμμετείχε στη διαφημιστική καμπάνια των Calvin Klein jeans με το περίφημο σλόγκαν "δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα σε μένα και στα Calvin μου".

Το 1980 ήταν η χρονιά της καθώς εμφανίστηκε και στην ταινία "The Blue Lagoon", ενώ ένα χρόνο μετά πρωταγωνίστησε στην ταινία του Franco Zeffirelli "Endless Love". Παρόλο που ήταν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα σε όλον τον κόσμο, το 1983 εγκατέλειψε την καριέρα της προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Princeton από όπου αποφοίτησε το 1987 με πτυχίο στη γαλλική φιλολογία. Η καριέρα της όμως μετά την επιστροφή της δεν είχε την ίδια επιτυχία.

Το 1993 συναντήθηκε με τον παίκτη του τέννις Andre Agassi, με τον οποίο μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης παντρεύτηκαν στην California ωστόσο το 1999 αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους.  

Από το 1996 μέχρι το 2000, η Brooke εμφανίστηκε στη δημοφιλή σειρά "Suddenly Susan" σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα αλλά και για Satellite Award.

Τον Απρίλιο του 2001 παντρεύτηκε τον Chris Henchy με τον οποίο απέκτησε το πρώτο της παιδί, τη Rowan το 2003. Η Brooke είχε αποκαλύψει τότε πως για να μπορέσει να μείνει έγκυος είχε καταφύγει στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης ενώ μετά τη γέννηση της κόρης της υπέφερε από επιλόχεια κατάθλιψη. Το 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο "Down Came the Rain" στις σελίδες του οποίου περιέγραφε τα συναισθήματα αλλά και τον αγώνα που έδωσε για να ξεπεράσει το πρόβλημά της. Το γεγονός ότι μίλησε ανοικτά για τα φάρμακα που τη βοήθησαν να ανακάμψει οδήγησε σε μια δημόσια αντιπαράθεση με τον ηθοποιό Tom Cruise, ο οποίος λόγω της σαϊεντολογίας την οποία έχει ασπαστεί την κατέκρινε για τη χρήση φαρμάκων. Η Brook με τη σειρά της είχε χαρακτηρίσει τις δηλώσεις του για τα αντικαταθλιπτικά χάπια ανεύθυνες και επικίνδυνες. Εν τέλει οι δύο stars τα βρήκαν όταν ο ηθοποιός της ζήτησε συγγνώμη.

Η Brook, η οποία το 2006 απέκτησε τη δεύτερη κόρη της, τη Grier Hammond, υποδύθηκε στη σκηνή του West End τη Roxie Hart στο "Chicago" ενώ στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές "Widows" το 2002, "That '70s Show" το 2004, "Law and Order: Criminal Intent" και "Nip/Tuck" το 2006, "Two and a Half Men" το 2007, "Lipstick Jungle" από το 2008 έως το 2009 και "Hannah Montana" από το 2007 έως το 2009.