Βομβιστική επίθεση σε γαλλικές εγκαταστάσεις του Νίγηρα

Ο γαλλικός πυρηνικός όμιλος Areva ανακοίνωσε σήμερα ότι 13 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση εναντίον εγκαταστάσεών του στην πόλη Αρλίτ του Νίγηρα, τις οποίες εκμεταλλεύεται η θυγατρική του Somaïr.

"Το ορυχείο της εταιρίας Somaïr δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση σήμερα", ανακοίνωσε ο όμιλος που "καταδικάζει την αποτρόπαια επίθεση" εναντίον του προσωπικού του.

"Ένας άνδρας με στολή αγγαρείας οδηγώντας ένα όχημα 4x4 παγιδευμένο με εκρηκτικά, εισχώρησε ανάμεσα σε εργαζόμενους της Somaïr και κατάφερε να ανατινάξει το όχημα έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του εργοστασίου επεξεργασίας ουρανίου που βρίσκεται 7 χλμ. από το Αρλίτ", δήλωσε εργαζόμενος της εταιρίας.

"Αξιωματούχοι της εταιρίας μάς είπαν ότι ο βομβιστής καμικάζι σκοτώθηκε κατά την έκρηξη", τόνισε.

Η επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο  σημειώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον στρατοπέδου στο Αγκαντέζ, μεγάλη πόλη του βορρά.

"Σημειώθηκε έκρηξη έξω από το στρατόπεδο στην Αγκαντέζ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Άμυνας του Νίγηρα Μαχαμάντου Καρίτζο, διευκρινίζοντας ότι η έκρηξη οφειλόταν σε παγιδευμένο όχημα. "Οι δράστες εξουδετερώθηκαν", είπε προσθέτοντας ότι "είναι ερυθρόδερμοι" υπονοώντας ότι είναι μέλη κοινοτήτων Τουαρέγκ ή Αράβων.