Διώτης: Ο Παπακωνσταντίνου μου απέκρυψε το έγγραφο των Γάλλων

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέκρυψε το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών και τον επίσημο χαρακτήρα της λίστας Λαγκάρντ από τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, αφήνοντάς τον να πιστεύει ότι επρόκειτο περί προϊόντος υποκλοπής, που δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, όπως υποστηρίζει ο κ. Διώτης σε ανακοίνωσή του, με την οποία επιτίθεται τόσο στον κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και στα μέσα ενημέρωσης, που τον παρουσιάζουν ως "αναξιόπιστο και ψεύτη".

“Ο κ. Παπακωνσταντίνου ουδέποτε μου ανέφερε οτιδήποτε περί συνδρομής του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών και της τότε ομολόγου του κας Κριστίν Λαγκάρντ στην υπόθεση. Αντιθέτως, απεκρύβη από εμένα η διαδικασία που ακολουθήθηκε, με συνέπεια μια επίσημη διαδικασία ανταλλαγής στοιχείων και εγγράφων μεταξύ Κρατών να μετατραπεί σε μια άτυπη διαδικασία διακίνησης στοιχείων, χωρίς κανένα δημόσιο και επίσημο χαρακτήρα”, τονίζει ο κ. Διώτης, προσθέτοντας: “Η ανωτέρω μεταφερθείσα σε εμένα εξιστόρηση σε συνδυασμό με την απόκρυψη συγκεκριμένων γεγονότων και εγγράφων, οδήγησε στον από μέρους μου τότε σχηματισμό βεβαίας πεποίθησης ότι το υλικό είναι προϊόν αξιόποινης συμπεριφοράς και για ειδικότερους λόγους, που ήδη έχω εξηγήσει, μη αξιοποιήσιμο”.

Ο κ. Διώτης καταγγέλλει ακόμα ότι παρουσιάζεται σκόπιμα και δόλια από συγκεκριμένα ΜΜΕ ως “ανακόλουθος, αυτοαναιρούμενος και αναξιόπιστος”, κάνοντας λόγο για οργανωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και αποπροσανατολισμού από την ουσία της υπόθεσης.

“Όλοι αυτοί που οψίμως κόπτονται για τη φοροδιαφυγή, ας απευθυνθούν στους νυν αρμοδίους για την πορεία της μεγαλύτερης έρευνας που διετάχθη ποτέ στην Ελλάδα για την εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό με στόχο τη φοροδιαφυγή. Έρευνα που διέταξα λίγες μέρες προτού αντικατασταθώ από το ΣΔΟΕ και αφορούσε την περίοδο 2000-2012. Επίσης ας ρωτήσουν να πληροφορηθούν το στάδιο των εδώ και τρία χρόνια διαπραγματεύσεων με τις Ελβετικές Αρχές για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τις καταθέσεις, η οποία αν και όποτε επέλθει θα προσφέρει πολλαπλάσια από την όποια λίστα”, υπογραμμίζει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, καταλήγοντας: “Όλα τα ανωτέρω τα γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που σήμερα, εκτός των άλλων, με χαρακτηρίζουν 'ψεύτη' και 'προστάτη φοροφυγάδων', χαρακτηρισμούς για τους οποίους θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη”.