Σόιμπλε: Δεν αντέχει η Ευρώπη τόση ανεργία για πολύ ακόμα

Αφού έχει σπείρει την πολιτική λιτότητας σε όλη την Ευρωζώνη (ανέμους), τώρα θερίζει ανεργία (θύελλες). Ο λόγος για το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. “Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη ως σύνολο δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας για πολύ ακόμη”, τόνισε σε κοινή δήλωση με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Βίτορ Γκασπάρ.

Στη δήλωση υπογραμμίζεται ακόμα ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους, αποτελούν σήμερα κορυφαία προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επισημαίνεται ακόμα η πρόοδος, που έχει σημειώσει η Πορτογαλία, όσον αφορά στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της στις διεθνείς αγορές, αν και διευκρινίζεται ότι αυτή η πρόοδος ακόμα δεν αντανακλάται στην οικονομία της. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συνεργαστούν και για τη δημιουργία του πορτογαλικού φορέα για την οικονομική ανάπτυξη, ο οποίος χαρακτηρίζεται από κοινού ως “εργαλείο ζωτικής σημασίας για τις επενδύσεις, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης”.

Όπως σημειώνουν οι δύο υπουργοί, η αντιμετώπιση των οικονομικών εμποδίων είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθεί η δυνατότητα των ευρωπαϊκών χωρών να προσφέρουν κοινωνικά αγαθά και να αντιμετωπίζουν την ανεργία και κυρίως αυτήν των νέων.