Ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου η Άνγκελα Μέρκελ για τρίτη σερί χρονιά

Τη λίστα με τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου για το 2013 έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό Forbes, και μάλλον δε θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι στην κορυφή φιγουράρει, για τρίτη διαδοχική χρονιά, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

“Η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου είναι η ραχοκοκαλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καθορίζει τη μοίρα του ευρώ στους ώμους της”, αναφέρει χαρακτηριστικά το Forbes.

Δεύτερη πίσω από τη Μέρκελ είναι η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, τρίτη η σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα, τέταρτη η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα, Μισέλ, ενώ στην 5η θέση έχει υποχωρήσει η Χίλαρι Κλίντον, από τη δεύτερη την οποία είχε κατακτήσει το 2012.

Εντός δεκάδας είναι και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ (7η), ενώ πιο χαμηλά βρίσκουμε τη δημοφιλή τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι (13η), την τραγουδίστρια Μπιγιονσέ (17η) και την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ (26η).

Ενδιαφέρον έχει η 37η θέση στην οποία βρίσκεται η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, που προσπερνά προσωπικότητες όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ (40ή), η ιδιοκτήτρια της Huffington Post, Αριάνα Χάφινγκτον (56η) και η συγγραφέας του “Χάρι Πότερ”, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (93η).