Αυτοκτόνησε μέσα στην Παναγία των Παρισίων

Πανικός επικράτησε σήμερα στο σημαντικότερο αξιοθέατο του Παρισιού, όταν ένα άνδρας αυτοκτόνησε με πιστόλι μέσα στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Ντάμ.

 Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο ηλικιωμένος άνδρας  έδωσε τέλος στη ζωή του μπροστά στην Αγία Τράπεζα της Παναγίας των Παρισίων, ενώπιον εκατοντάδων τουριστών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στον καθεδρικό ναό.

Ο πυροβολισμός από το πιστόλι του άτυχου άνδρα αντιλάλησε μέσα στον χώρο και έντρομοι οι επισκέπτες τον είδαν να πέφτει νεκρός, πλημμυρίζοντας με αίμα τον χώρο μπροστά στην Αγία Τράπεζα. 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας ήταν ένα 78χρονος συγγραφέας και δοκιμιογράφος ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δίπλα στο κρεββάτι του, στο σπίτι του άνδρα, βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα. 

Το θύμα αναγνωρίστηκε ως ο Dominique Venner, ακροδεξιών πεποιθήσεων και πρώην μέλος του Οργανισμού Μυστικού Στρατού (OAS), ο οποίος πολέμησε αντίθετα στην ανεξαρτησία της Αλγερίας στις αρχές του 1960.

Το κανάλι Europe 1 ανέφερε επίσης  ότι ο άνδρας ήταν πήρε μέρος στην εκστρατεία ενάντια στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τους γάμους ιδίου φύλου.

Σε κείμενο που ανήρτησε στο ιστολόγιό του,λίγο πριν αυτοκτονήσει, ο άνδρας ανέφερε ότι χρειάζονται "νέες χειρονομίες, εντυπωσιακές και συμβολικές, που θα μας βγάλουν από την υπνηλία, θα ταρακουνήσουν τις αναισθητοποιημένες συνειδήσεις μας και θα αφυπνίσουν τη μνήμη της καταγωγής μας".

Οι φύλακες και η αστυνομία εκκένωσαν αμέσως τον καθεδρικό ναό και διεξάγεται έρευνα για το πως ο άνδρας μπήκε οπλισμένος μέσα σε ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια αξιοθέατα.