Αρχαίο νεκροταφείο αποκαλύπτει ότι οι Αιγύπτιοι είχαν περιόδους σεξ

Περιόδους όπου η σεξουαλική δραστηριότητα κορυφωνόταν στην αρχαία Αίγυπτο δείχνουν τα ευρήματα ενός αρχαίου νεκροταφείου στην Όαση Ντάκλεχ.

Όπως ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι η περίοδος που οι συλλήψεις παιδιών κορυφώνονταν – συνεπώς υπήρχε και η πιο έντονη σεξουαλική δραστηριότητα- ήταν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος οπότε ο καιρός ήταν πιο ζεστός. Έτσι, αντίστοιχα, και η περίοδος που κορυφωνόταν οι γεννήσεις ήταν το Μάρτιο και τον Απρίλιο. Οι ειδικοί συνδέουν τους κύκλους αυτούς με την περίοδο που τα νερά του Νείλου πλημμύριζαν και έκαναν πιο εύφορη τη γη.

Τα λείψανα των ανθρώπων που είχαν ταφεί εκεί ήταν τόσο καλοδιατηρημένα που οι επιστήμονες μπορούσαν να εκτιμήσουν την ακριβή ηλικία που είχαν τα έμβρυα όταν πέθαναν μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους. Από τους 765 τάφους που βρέθηκαν στην τοποθεσία, οι 124 άνηκαν σε γυναίκες που πέθαναν ενόσω ήταν εγκυμονούσες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι συλλήψεις παιδιών ήταν αυξημένες κατά 20% σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο.