Ο συγκυβερνήτης του πειρατικού του Pirate Bay κατεβαίνει στις εκλογές

Στην Ελλάδα έχουμε εκλέξει σε εθνικές και βουλευτικές εκλογές διαιτητές, σεξολόγους, μετεωρολόγους, σέντερ μπακ, τηλεοπτικούς μαϊντανούς, ηθοποιούς από σαπουνόπερες και αρσιβαρίστες.

Οπότε είμαστε οι τελευταίοι που δικαιούμαστε να μειδιάσουμε στο άκουσμα της είδησης ότι ένας εκ των συνιδρυτών του Pirate Bay κατεβαίνει ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 2014.

Ο Φινλανδός –σουηδικής καταγωγής- Peter Sunde θα είναι υποψήφιος με το κόμμα των Πειρατών, το οποίο εκπροσωπείται ήδη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με δύο Σουηδούς.

Ένα βασικό εμπόδιο στην προεκλογική εκστρατεία του Sunde είναι το γεγονός ότι πρέπει να εκτίσει την ποινή φυλάκισης των οκτώ μηνών, που του επιβλήθηκε στην πολύκροτη δίκη του BitTorrent.

Ο ίδιος πάντως δηλώνει αισιόδοξος ότι θα εκλεγεί εγείροντας το ενδιαφέρον για ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων σε όλη την Ευρώπη, αλλά και των γενικότερων ελευθεριών στην εποχή του Internet.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό blog post του Peter Sunde, μέσω του οποίου ανακοινώνει την υποψηφιότητά του.

Το Φινλανδικό κόμμα των Πειρατών έχει να επιδείξει μια σειρά δράσεων υπέρ της ελευθερίας του λόγου και της διακίνησης της πληροφορίας, ενώ αρκετοί ακτιβιστές στηρίζουν την προσπάθειά του να εκλέξει αντιπροσώπους στην Ευρωβουλή.

Η υποψηφιότητα του Peter Sunde στις ευρωεκλογές, αλλά και η φημολογούμενη προσέγγιση του Kim DotCom (o οποίος ζει μεν στη Νέα Ζηλανδία αλλά διατηρεί φινλανδική υπηκοότητα) έχουν προφανώς συμβολική διάσταση αλλά και πρακτική αξία, αφού θα βοηθήσουν στην ευρύτερη δημοσιοποίηση των θέσεων του κόμματος.

Πηγή: thegang