Χρειάζομαι ένα κλιματιστικό

Το κλιματιστικό είναι ένα μηχάνημα απαραίτητο σε κάθε σπίτι, αφού το καλοκαίρι στην χώρα μας «παλεύουμε» καθημερινά με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Επομένως το συγκεκριμένο μηχάνημα αποτελεί απαραίτητη οικιακή συσκευή. Φροντίστε όμως να ενημερωθείτε πριν καταλήξετε στο κλιματιστικό που θα αγοράσετε, έτσι ώστε να αποτελέσει μια μικρή επένδυση χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Τα BTU είναι αυτά που καθορίζουν το σωστό μηχάνημα για τον κάθε χώρο. Δηλαδή η ισχύς του κάθε κλιματιστικού υπολογίζεται σε BTU και αφού εμείς λάβουμε υπόψη μας τις ιδιαιτερότητες του δωματίου που πρόκειται να το τοποθετήσουμε, καταλήγουμε τελικά στο μηχάνημα με την σωστή απόδοση. Θα πρέπει καταρχάς η επιλογή μας να γίνει με βάση τα τετραγωνικά του δωματίου και στην συνέχεια να εξετάσουμε όλους τους άλλους παράγοντες, οι οποίοι συνήθως είναι το πλήθος των ατόμων βρίσκονται στο χώρο όταν θα είναι το κλιματιστικό σε λειτουργία, αλλά και οι ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Επομένως μην αφήσετε να σας παρασύρουν στην αγορά ενός πολύ μεγάλου σε ισχύ κλιματιστικού, γιατί δεν θα έχει νόημα αν ο χώρος σας είναι μικρός. Αν πάλι διαθέτετε έναν αρκετά μεγάλο χώρο και εσείς για λόγους οικονομίας θέλετε να αγοράσετε ένα μικρό κλιματιστικό, τότε να ξέρετε ότι αργά ή γρήγορα θα το πληρώσετε ακριβά, αφού επειδή θα είναι ανεπαρκές για την ψύξη του χώρου θα βρίσκεται σε λειτουργία για παραπάνω ώρες αυξάνοντας έτσι την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Για ένα δωμάτιο μέχρι 30 τετραγωνικά μέτρα συνήθως είναι ιδανικά τα 14.000BTU.

Επίσης θα πρέπει να διαλέξετε μεταξύ συμβατικού ή inverter κλιματιστικού. Το μεν πρώτο λειτουργεί με σταθερό ρυθμό ή σταματάει να λειτουργεί μόλις πιάσει θερμοκρασία. Ενώ στο αρχικό στάδιο της λειτουργίας του δουλεύει με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με το ρυθμό του inverter αντίστοιχης ισχύος. Τα inverter κλιματιστικά λειτουργούν με μεταβλητό ρυθμό ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο. Κατά την αρχική τους ενεργοποίηση δουλεύουν στο φουλ και στη συνέχεια απλά συντηρούν την επιθυμητή θερμοκρασία. Εξίσου σημαντικό είναι να διαλέξετε κλιματιστικό ενεργειακής κλάσης Α ή Α+. Όσα κλιματιστικά ανήκουν στην ενεργειακή κλάση Α και Α+, είναι λίγο πιο τσουχτερή η τιμή τους, αλλά εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευσή τους με τη χαμηλότερη ενεργειακή δαπάνη.

Συνήθως τα καινούριας τεχνολογίας κλιματιστικά δεν κάνουν ιδιαίτερο θόρυβο, όμως εσείς πριν το αγοράσετε καλό θα είναι να έχετε διαβάσει τα ντεσιμπέλ που παράγει η εξωτερική και η εσωτερική μονάδα.

Αφού αγοράσετε το κλιματιστικό σας, θα πρέπει να θυμάστε ότι έχει και αυτό τις δικές του ανάγκες. Πολύ συχνό πλύσιμο των φίλτρων καθώς και ετήσια συντήρηση από τεχνικό.

Τώρα σε ότι αφορά το αισθητικό κομμάτι μπορείτε να βρείτε κλιματιστικά σε διάφορα σχέδια που να ταιριάζουν στο χώρο σας.