Ο νεκρός αναστήθηκε τελευταία στιγμή

Την ώρα που συγγενείς και φίλοι περνούσαν δίπλα από το φέρετρο για να χαιρετήσουν για τελευταία φορά τον νεκρό τους, κάποιος από αυτούς παρατήρησε ότι τα πόδια του κουνιόταν. 

Μέσα σε λίγα λεπτά, ο 34χρονος Βrighton Dama Zanthe σηκώθηκε ολοζώντανος μέσα από το φέρετρο προκαλώντας τον πανικό στους συγκεντρωμένους πενθούντες, που άρχιζαν να ουρλιάζουν και να φωνάζουν “θαύμα”.

“ Είναι θαύμα και ο κόσμος που ήταν εκεί ακόμη δεν μπορεί να το πιστέψει"  δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους στην κηδεία.

 Ο νεαρός άνδρας ήταν αδιάθετος για αρκετές μέρες και , σύμφωνα με τους συγγενείς, πέθανε στο σπίτι του τη Δευτέρα. Τότε κανονίστηκε και η κηδεία. Λίγες ώρες όμως πριν το τελικό στάδιο της ταφής, ο  Zanthe ξαφνικά...συνήλθε!

Το περιστατικό νεκροφάνειας συνέβη σε ένα χωριό της Ζιμπάμπουε, όπου οι δεισιδαιμονίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ζωή και τη θρησκεία των κατοίκων. 

Αμέσως μετά την..νεκρανάσταση του, ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του χορηγήθηκε η απαραίτητη ιατρική βοήθεια. 

Ο ίδιος δήλωσε σε τοπική εφημερίδα  πως δεν θυμάται τίποτα κεκτός του ότι ξύπνησε σε ένα νοσοκομείο, 140 μίλια νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Ζιμπάμπουε.

“Το μόνο που θυμάμαι  είναι ότι οι άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο σπίτι μου για να με θρηνήσουν. Αλλά μου δόθηκε άλλη μία ευκαιρία και τώρα είμαι ζωντανός. Νιώθω καλά τώρα” είπε ο Zanthe.

Μετά από δύο ημέρες που παρέμεινε στο νοσοκομείο ο 34χρονος πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.