Να επισπευσθεί η ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου ζητά η ΔΗΜΑΡ

Με την παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, συνεδρίασε, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Ο υπουργός παρευρέθη, κατόπιν συνεννόησης με τον Φώτη Κουβέλη, και ενημέρωσε τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ για το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, το οποίο έχει καταρτίσει το υπουργείο Δικαιοσύνης και, επί του παρόντος, βρίσκεται σε φάση διαπραγματεύσεων μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη στήριξή της στο νομοσχέδιο, ζητώντας να επισπευσθεί η κατάθεσή του στη Βουλή και η ψήφισή του, καθώς “πρόκειται για ρυθμίσεις που αφήνουν το αποτύπωμα της ΔΗΜΑΡ” σ' ένα οξυμένο κοινωνικό ζήτημα.

Κατά τ' άλλα, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα της ΔΗΜΑΡ και αποφασίστηκε, στα μέσα Ιουνίου, να πραγματοποιηθούν κομματικές συνδιασκέψεις στην Α' και Β' Αθήνας. Το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τη θέση της ΔΗΜΑΡ.

Εξάλλου, την Παρασκευή το βράδυ η ΔΗΜΑΡ διοργανώνει εκδήλωση για το “πού πάει η Ευρώπη;” με κεντρικό ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη και την συμμετοχή των ευρωβουλευτών Μαριέττας Γιαννάκου (ΝΔ), Μαριλένας Κοππά (ΠΑΣΟΚ) και του καθηγητή Γιώργου Παγουλάτου.