Δίχτυ εθελοντών με όπλο το διαδίκτυο

Σε μία εποχή, όπου ο εθελοντισμός έρχεται να δώσει λύσεις σε πολλά από τα καθημερινά ή μη προβλήματα των Ελλήνων, ένα ανθρώπινο δίχτυ με την ονομασία Human Grid καταγράφει τις εθελοντικές οργανώσεις και όλες τις κοινωνικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το Ηuman Grid είναι μία πρωτοβουλία του TEDX Athens. Είναι ένας πλήρως οργανωμένος ιντερνετικός χάρτης, στον οποίο απεικονίζονται ανά περιοχή όλες οι εθελοντικές οργανώσεις – πρωτοβουλίες με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την ανάδειξη των συγκεκριμένων προσπαθειών.

Πώς λειτουργεί η διαδικασία

Οι άνθρωποι του Human Grid έρχονται σε επαφή με τα άτομα που βρίσκονται πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες και αφού αποκτήσουν πλήρη εικόνα για τη δράση τους, καταγράφουν τυχόν ανάγκες τους. Στη συνέχεια, συνδέουν τις πρωτοβουλίες μεταξύ τους ενημερώνοντας το χάρτη και το blog του ανθρώπινου δικτύου.

Μέχρι στιγμής στην Αττική έχουν καταγραφεί και χαρτογραφηθεί 120 οργανώσεις, ενώ πρόσφατα προσκλήθηκαν και ανάλογες πρωτοβουλίες από τη Βόρεια Ελλάδα με απώτερο στόχο να γεμίσει σιγά σιγά ο χάρτης με εθελοντές από όλη την επικράτεια.

Το μήνυμα του Human Grid έρχεται να σπείρει αισιοδοξία, καθώς αυτό που έρχεται να μεταδώσει είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε μας βοηθάει να κρατηθούμε όρθιοι με αξιοπρέπεια και να συνεχίζουμε να βαδίζουμε με το κεφάλι ψηλά.