Φιλέτο ψαριού με τζίντζερ

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά.

 

Για 4 άτομα               

 

ΥΛΙΚΑ :                            

 

Ένα μέτριο κολοκυθάκι

6-8 κ.σ βούτυρο

4 κομμάτια φιλέτο ψαριού, 160 γρ το κάθε ένα

1 κ.σ τζίντζερ τριμμένο

2 κ.σ  κάπαρη, ξεπλυμένη με κρύο νερό

2 κ.σ δυόσμος ψιλοκομμένος

3 κ.σ κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κ.σ νερό

1 κ. κάρυ σε σκόνη

1 ½ φλιτ βρασμένο ρύζι μπασμάτι

2 κ.σ ψιλοκομμένος άνηθος

Αλάτι και πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βραστό αλατισμένο νερό βάζουμε το κολοκύθι -κομμένο σε λεπτές λωρίδες - να βράσει για 2 λεπτά. Το βγάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό  βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε  τα φιλέτα ψαριού και τα μαγειρεύουμε και από τις δυο πλευρές.

Σε άλλο τηγάνι ρίχνουμε  το  τζίντζερ, το υπόλοιπο  βούτυρο, την κάπαρη, τον δυόσμο και ανακατεύουμε. λατοπιπερώνουμε ελαφρά και στην συνέχεια ρίχνουμε  σε αυτό τα φιλέτα ψαριού, προσθέτοντας το κορν φλάουρ μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε πάνω στο ρύζι με γαρνιτούρα το κολοκυθάκι πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.