Στεγνό… βούρτσισμα!

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, σίγουρα νιώθετε την ανάγκη να "δείξετε" περισσότερο το δέρμα σας, το οποίο κρυβόταν κάτω από τις μακρυμάνικες μπλούζες και τα παντελόνια. Και καθότι θέλετε η επιδερμίδα σας να είναι αψεγάδιαστη, το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε αυτό το "ξεχασμένο" body scrub στη γωνία του μπάνιου σας. Εμείς σας έχουμε μια καλύτερη ιδέα…Το στεγνό βούρτσισμα!

Ίσως να ακούγεται επίπονο, η αποτελεσματική τεχνική αυτή όμως εφαρμοζόταν πολύ στην αρχαία Ελλάδα και την Ιαπωνία. Το στεγνό βούρτσισμα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και μετακινεί τα λεμφικά υγρά του σώματος με τρόπο ώστε να αποβάλλονται πιο εύκολα και έτσι να επιτυγχάνεται η αποτοξίνωση. Οι κινήσεις πρέπει να ξεκινούν από κάτω προς τα πάνω και να μην είναι κοφτές. Μπορεί να μη χρησιμοποιείτε νερό αλλά καλό είναι να κάνετε τη διαδικασία μέσα στη μπανιέρα σας, όπου μετά θα ξεπλύνετε το σώμα και στη συνέχεια θα κάνετε μια καλή ενυδάτωση.

Είναι η καταλληλότερη μέθοδος απολέπισης για ένα ευαίσθητο δέρμα και όχι μόνο, αφού αποφεύγονται οι ερεθισμοί από τα συστατικά. Σημείο κλειδί είναι να βρείτε την κατάλληλη βούρτσα για εσάς, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι μια με μαλακές τρίχες θα προσφέρει λιγότερη απολέπιση ενώ μια με πιο σκληρές θα είναι πιο ισχυρή.