Ρεν: Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα υπάρξουν νέα μέτρα για την Ελλάδα

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων τη διετία 2015-16 εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Eurogroup, αν και δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

“Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον μέτρα το 2015-16”, σημείωσε ο Ρεν, που ωστόσο αναγνώρισε πως είναι πιθανό οι προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη τη διετία εκείνη να αναθεωρηθούν προς τα πάνω. “Μην παίρνετε το πιο αρνητικό σενάριο σαν βασικό σενάριο, υπάρχουν και θετικές πεοοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα”, σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την Κύπρο και το πόσο θα διαρκέσουν οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων, ο Ρεν εξέφρασε την άποψη ότι αυτοί θα πρέπει να τερματιστούν το συντομότερο δυνατό, όμως τόνισε πως για την ώρα είναι απαραίτητοι, καθώς πρέπει να προστατευτούν οι καταθέσεις στη χώρα. Τόνισε πάντως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση και εκδήλωσε την εμπιστοσύνη του προς τις κυπριακές αρχές.

Ο Ρεν υποστήριξε ακόμα πως η τραπεζική ένωση στην ΕΕ μπορεί να επιτευχθεί και υπό την τρέχουσα συνθήκη, χωρίς να πρέπει αυτή να αλλάξει, ενώ προανήγγειλε ότι είναι πιθανό τον Ιούνιο να συμφωνηθεί η άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον Μηχανισμό Στήριξης ESM.