Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, αλλά πρέπει να κάνει περισσότερα

“Μαστίγιο και καρότο” χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ στις δηλώσεις του αναφορικά με την Ελλάδα μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης της Ευρωομάδας.

Ο Ντάισελμπλουμ αναγνώρισε πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο και χαρακτήρισε “αξιοσημείωτες” τις προσπάθειες των Ελλήνων, ενώ τόνισε ότι η χώρα ανακτά ξεκάθαρα την ανταγωνιστικότητά της.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να βελτιώσει τα έσοδα από τους φόρους, για να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα και να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση. Τα τρία αυτά στοιχεία ο Ντάισελμπλουμ τα κατονόμασε ως προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η δόση του Ιουνίου.

Πολλές ερωτήσεις δέχτηκε ο πρόεδρος του Eurogroup για τη Σλοβενία, που θεωρείται από πολλούς ως η επόμενη Κύπρος. Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε σχετικά ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν πως η κυβέρνηση της χώρας πρέπει να δράσει άμεσα, προχωρώντας στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με τις οποίες θα αντιμετωπίσει τα προβλήματά της,

Ερωτηθείς σχετικά με άλλες χώρες της Ευρωζώνης, ο Ντάισελμπλουμ κάλεσε την Ισπανία να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι και η Ιταλία θα παραμείνει στο σωστό μονοπάτι.