Ένα κοινωνικό δίκτυο για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών

Μία διαδικτυακή πλατφόρμα με στόχο την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών δημιούργησε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, με την οποία οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αναζητήσουν ευκαιρίες στη γερμανική αγορά.

Η πλατφόρμα ProGreece προσφέρει στους Έλληνες επιχειρηματίες τη δυνατότητα για:
- τη δημιουργία εταιρικών παρουσιάσεων,
- την προβολή των παραγωγικών δυνατοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων (supply side),
- τη συγκέντρωση στοιχειών για τη ζήτηση από γερμανικές επιχειρήσεις (demand side)
- την αντιστοίχηση προσφοράς - ζήτησης και την ενημέρωση ενδιαφερόμενων εταιριών,
- την επικοινωνία μεταξύ επιχειρήσεων,
- τη δημιουργία “κοινωνικού επαγγελματικού δικτύου” (social business network).

Η διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα θυμίζει αυτήν που απαιτείται για να εγγραφεί κανείς σε ένα κοινωνικό δίκτυο, όπως το Facebook. Έτσι, οι ελληνικές εταιρείες:

- Εγγράφονται δωρεάν στο www.pro-greece.com.
- Δημιουργούν το δικό τους κατατοπιστικό προφίλ.
- Αναζητούν περισσότερο στοχευμένα κατάλληλους επιχειρηματικούς εταίρους μέσα από μια ποικιλία πληροφοριών με παραπομπές σε συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά προϊόντων και υπηρεσιών και μια συλλογή φωτογραφιών.
- Παρουσιάζουν τις υπάρχουσες δυνατότητες παραγωγής και παροχής υπηρεσιών, όπως και το ενδιαφέρον τους για εξαγωγές.
- Ενημερώνονται για τη ζήτηση των γερμανικών εταιρειών, αντισταθμίζοντας τις όποιες δυσκολίες στην αύξηση της παραγωγής.
- Μέσω της κοινωνικής δικτύωσης οδηγούνται, τελικά, σε νέες συνεργασίες ή εμπορικές συμφωνίες.

Ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Κελέμης, σχολιάζοντας την προσπάθεια στήριξης της εξαγωγικών ελληνικών επιχειρήσεων δήλωσε ότι “η διαδικτυακή πλατφόρμα ProGreece έρχεται, παράλληλα με την υπηρεσία ‘One Stop Shop’, να συμπληρώσει το φάσμα των πρωτοβουλιών τόνωσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Πιστεύουμε στο ανταγωνιστικό δυναμικό των ελληνικών επιχειρήσεων και στις δυνατότητές τους να εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες τους στη γερμανική αγορά. Το Επιμελητήριο, στα πλαίσια του ProGreece - μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμαςwww.pro-greece.com, προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο την ευκαιρία να διεκδικήσει την παρουσία του στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης”.