Πρόκριση χωρίς προηγούμενο για τη Γουότφορντ

Ήταν το 96ο λεπτό του αγώνα στο Βίκαρατζ Ρόουντ του Γουότφορντ.

Ο 21χρονος Γάλλος Άντονι Νοκέρ έπαιρνε φόρα για να εκτελέσει το πέναλτι που θα έστελνε και τυπικά τη Λέστερ στον τελικό των πλέι-οφ της Championship, απ' όπου θα διεκδικούσε κόντρα σε μία εκ των Κρίσταλ Πάλας ή Μπράιτον (η ρεβάνς του 0-0 γίνεται το βράδυ της Δευτέρας) την άνοδο στην Premier League, τα πραγματικά "σαλόνια" του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Όλα έμοιαζαν ευνοϊκά. Η Λέστερ είχε κερδίσει με 1-0 στην έδρα της τη Γουότφορντ και στο Βίκαρατζ Ρόουντ είχε ήδη πετύχει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ. Τα δύο γκολ του Ματέι Βύντρα, του σκληροτράχηλου φορ της Γουότφορντ, στο 15' και στο 65' είχαν βάλει μπροστά τους γηπεδούχους με σκορ 2-1.

Ο Ντέιβιντ Νάτζεντ, σκόρερ και του 1-0 του πρώτου αγώνα στο King Power Stadium, είχε προσωρινά ισοφαρίσει στο 19' και έδινε την πρόκριση στη Λέστερ ως εκείνη τη στιγμή.

Η ανατροπή του Νοκέρ από τον Κασέτι ήταν αμφισβητήσιμη. Ο Γάλλος ήταν εκείνος που στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, με γκολ στις καθυστερήσεις στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ, είχε κάνει το 3-2 και έστειλε τη Λέστερ στα μπαράζ.

Οι Αλεπούδες λίγο έλειψε να χάσουν τελείως την ευκαιρία να διεκδικήσουν μέσω αυτής της διαδικασίας την άνοδό τους στην Premier League, από μια εντός έδρας ήττα, με σκορ 2-1 από τη Γουότφορντ στην προτελευταία αγωνιστική της Championship! Κι εκείνη, αντίστοιχα, στο φινάλε της κανονικής περιόδου, απώλεσε -προς όφελος της Χαλ- την απευθείας άνοδο, επειδή ηττήθηκε στο γήπεδό της με σκορ 2-1 από την αδιάφορη Λιντς.

Τελικά, το μοιραίο αυτό ζευγάρι έμελλε να σχηματιστεί για να ζήσουν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Βίκαρατζ Ρόουντ τούτες τις αλησμόνητες στιγμές.

Ο Νοκέρ έπαιρνε φόρα και ο εφιάλτης της αποτυχίας για τη Γουότφορντ, για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα, μέσα στην έδρα της, μπροστά στους οπαδούς της έπαιρνε σάρκα και οστά.

Απέναντι στον 21χρονο Γάλλο με το ποδοσφαιρικό θράσος, ο Ισπανός τερματοφύλακας Μανουέλ Αλμούνια. Αγωνίστηκε με ένεση, κάτω από αφόρητους πόνους. Φτάνοντας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, είχε λυγίσει από τις κράμπες. Το έξαλεπτο των καθυστερήσεων, για το οποίο τόσο έντονα είχε διαμαρτυρηθεί η Λέστερ, γύριζε μπούμερανγκ για τους γηπεδούχους της Γουότφορντ.

Κι όμως. Ο χρόνος είναι σχετικός... Ο Νοκέρ σουτάρει και ο Αλμούνια τον "ψωνίζει". Ο πεισματάρης Γάλλος φτάνει ξανά πρώτος τη μπάλα, όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας είναι πάλι εδώ. Όχι. Το 2-2 δε θα γινόταν ποτέ. Οι παίκτες της Γουότφορντ διώχνουν τη μπάλα γρήγορα στην αντεπίθεση. Από στιγμή σε στιγμή το ματς θα έληγε. Βρισκόμασταν ήδη στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η αντεπίθεση είχε όλη την ενέργεια του συγκλονιστικού Αλμούνια και των επευφημιών του κόσμου. Η Γουότφορντ ξεχύθηκε από δεξιά. Η σέντρα έγινε. Απόκρουση. Κατόπιν, αναμπουμπούλα. Η μπάλα και πάλι σε... κιτρινοκόκκινα πόδια. Τελευταίος τη βρίσκει ο Τρόι Ντίνι. "Να σουτάρω όσο καλύτερα μπορώ". Δε γνωρίζουμε αν το σκέφτηκε, πάντως αυτό έδειξε το σουτ του.

Η μπάλα στα δίχτυα. Στο 98'! 3-1!! Τέλος. Λήξη. Πεσμένα κορμιά με μπλε φανέλες στο χορτάρι. Στον αντίποδα, η Γουότφορντ στα ουράνια! Ο προπονητής Τζιανφράνκο Τζόλα, μικρός το δέμας, μόλις που συγκρατιέται. Ή, για την ακρίβεια, δε συγκρατιέται καθόλου... Ξεχύνεται, σαν μικρό παιδί, στον αγωνιστικό χώρο. Χοροπηδά. Πέφτει κάτω.

Στιγμές από το ναδίρ στο ζενίθ. Η Γουότφορντ θα είναι τελικά εκείνη -έπειτα από αυτό το μοναδικό δραματικό ματς- που θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Κρίσταλ Πάλας-Μπράϊτον στον τελικό των πλέι-οφ της Championship, για την ανάδειξη της ομάδας που θα ακολουθήσει τις Κάρντιφ και Χαλ στην Premier League!